Úszás

2021.07.29. 06:52

Veres Laura hetedik lett a váltóval 

A tokiói olimpián a női 4x200-as gyorsváltóban a magyar négyesben úszott a 15 éves Veres Laura, a Gyulai Várfürdő versenyzője.

V. L.

Tokió, 2021. július 29. Jakabos Zsuzsanna (b), Késely Ajna (b2), Veres Laura (j) és Kapás Boglárka (sapkában) a nõi 4x200 méteres gyorsúszás döntõje után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A magyar gyorsváltó a hetedik helyen végzett. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

A magyar váltóban Jakabos Zsuzsanna kezdett, és nyolcadikként váltotta Veres Laurát. A mieink harmadik úszója Késely Ajna volt, akit az alig egy órája 200 méter pillangón negyedik helyen végzett Kapás Boglárka váltott.

Jakabos Zsuzsanna (b), Késely Ajna (j2), Veres Laura (j) és Kapás Boglárka (sapkában) a női 4x200 méteres gyorsúszás döntőjében a hetedik helyen végzett /Fotók: MTI/Kovács Tamás/

A magyar egység végül megelőzve a franciákat, 7:56,62-es idővel a hetedik helyen végzett. Veres Laura élete első olimpiáján jól helytállt, amiért dicséretet érdemel Tóth András tanítványa.

A számot a kínaiak nyerték új világcsúccsal, az USA és Ausztrália előtt.

– Nagyon örülök és nagyon boldog vagyok. Sokkal jobban fájt ez a ma délelőtti úszás, mint a szerda délutáni, köszönöm a lányoknak, hogy velük lehettem – nyilatkozta az M4 sportnak Veres Laura.

Tóth András, a fiatal gyulai úszó edzője így értékelt:

– Ne felejtsük el ez egy délelőtti úszás volt, egyébként rendben volt minden. Úgy gondolom, ha Kapás Bogi egy órával korábban érmes lett volna 200 pillangón, az olyan lökést adott volna neki, amivel itt a váltóban a mieink elérhették volna a hatodik helyet. Laura sporttörténelmet írt, hiszen korábban Gyuláról egyetlen női sportoló sem szerepelt még olimpiai döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!