Úszás

2021.07.28. 14:05

Veres Laura döntős a 4x200-as váltóval

A tokiói olimpián a női 4x200 méteres gyorsváltóban a magyar négyes a második előfutamban szerepelt.

V. L.

Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna és Veres Laura (b-j) a női 4x200 méteres gyorsváltó tagjai az előfutam után MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Jakabos Zsuzsanna kezdett, és az ötödik helyen váltott a 15 éves gyulai Veres Laurával, aki egy helyet javítva a negyedik helyre hozta fel a mieinket, és 3:57:07-es idővel indította el Verrasztó Evelint.

Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna és Veres Laura (b-j) a női 4x200 méteres gyorsváltó tagjai az előfutam után /Fotók: MTI/Kovács Tamás/

A rutinos magyar úszónő tartotta a negyedik helyet, és 5:57,42-vel rajtoltatta a 19 éves Késely Ajnát, aki remekül hajrázott, és végül negyedikként 7:56,16-os idővel csapott a célba. Mindez azt jelentette, hogy a magyar négyes nyolcadikként bejutott a szám döntőjébe.

Veres Lauráért a döntőben csütörtökön, magyar idő szerint 5 óra 30 perctől szurkolhatunk.

Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna és Veres Laura

Az edző elégedett

Veres Laura edzőjét, Tóth Andrást Debrecenben értük utol, ahol a serdülő országos bajnokságon vesz részt gyulai tanítványaival.

– Éppen ez egyik versenyzőm az 1500-as gyorsot úszta, miközben volt Lauráék előfutama, amit a telefonom néztem, miközben a másik kezemben a stoppert figyeltem. Jól úszott Laura, de a többiek is, így értékes a döntőbe jutás. Remélem, a fináléban még tudnak majd javítani a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!