Feladványok

2024.03.18. 11:45

PÉNZ7: 7400 békési diák csatlakozott a pénzügyi témahéthez

Békés vármegye 48 tanintézményéből összesen több mint 7400 diák csatlakozott az idei országos PÉNZ7 rendezvénysorozathoz. A vármegye iskoláiban közel 900 tanórát tartottak a PÉNZ7 témahét keretén belül, a tanárok munkáját idén is sok helyen pénzügyi és vállalkozói önkéntesek segítették.

Dinya Magdolna

Idén kiemelkedő számú, több mint kétszázezer diák kapcsolódott be hazánkban a jubileumi, tizedik PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét programjaiba.

Fotó: Illusztráció / MW

Idén kiemelkedő számú, több mint kétszázezer diák kapcsolódott be hazánkban a jubileumi, tizedik PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét programjaiba. Országszerte közel 1300 iskolában tartottak mintegy 15 ezer tematikus tanórát a pedagógusok. A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programot több mint 650 önkéntes segítette. Békés vármegyéből 48 iskola 7406 diákja vett részt összesen 888, a tematikus témahéthez kapcsolódó tanórán adták hírül Pénziránytű Alapítvány közleményében.

PÉNZ7, diákok, témahét, pénzügyi, vállalkozói, ismeretek
Idén kiemelkedő számú, több mint kétszázezer diák kapcsolódott be hazánkban a jubileumi, tizedik PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét programjaiba. Fotó: Illusztráció / MW

Magyarország 2015-ben alapítóként csatlakozott a European Money Week Európa-szerte mintegy 35 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez, emellett több éve kiemelt résztvevője az OECD/INFE által szervezett Global Money Week világszintű programjának is.

PÉNZ7: az idei immár a tizedik volt

Az idei PÉNZ7 immár a tizedik volt, a jubileumra tekintettel ebben a tanévben a szervezők átfogó tematikával készültek „Pénzügyi életleckék” címmel, és idén sem maradnak el a témahét zárását követően még heteken keresztül elérhető izgalmas és szórakoztató kísérőesemények sem. A Pénziránytű Alapítvány többek között alábbi programokat ajánlja a következő hetekre az érdeklődők figyelmébe. A március 28-ig elérhető, szabadtéri PénzFutam élményjáték segítségével matematika, földrajz, vagy akár osztályfőnöki óra keretében, állomások között vándorolva találkozhatnak izgalmas pénzügyi-matematikai feladványokkal a diákok. Az ország több mint 250 pontján, így Békés vármegyében is több helyszínen érhető el a szabadtéri kaland három nehézségi szinten, megújult pénzügyi-logikai feladatokkal várja a 4-14. évfolyamos csapatokat és tanáraikat. Sőt az élelmes pedagógusok március 17-ig akár saját pályát is készíthetnek iskolájuk udvarán vagy egy közeli parkban. 

A tőzsde izgalmas világába is belekóstolhatnak

Egy másik játék, a Részvényfutam keretén belül a tőzsde izgalmas világát próbálhatják ki a 7-14. évfolyamos diákok. Az értékes nyereményekért zajló versenyben fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a diákok, tanáraik és szüleik a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) prémium kategóriában jegyzett részvényekkel. Szintén a PÉNZ7-hez kapcsolódva indul a tizedik PénzOkos Kupa. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai külön az 5-6. és 7-8. évfolyamosok közül a legügyesebbek a vármegyei és regionális versenyeket követően az országos döntőben mérhetik össze tudásukat. Az online fordulók egészen április 5-ig kitölthetőek, a legeredményesebb diákok és persze tanáraik pedig itt is, ahogy az összes többi játékban, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt online kérdéssora május 5-ig tölthető ki. A legeredményesebb tíz versenyző izgalmas élő kvíz során mérheti össze a tudását május 24-én a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A tesztet bárki kitöltheti, de az értékes nyereményekért zajló versenyben a 14-20 éves kor közötti középiskolások vehetnek részt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában