Köszöntés

2024.04.25. 13:34

Józsi bácsi! Boldog 104. születésnapot kívánunk! - videóval

Medgyesbodzás legidősebb polgárával, a mindenki által nagyon tisztelt Sódar Józseffel egy éve találkoztunk. Otthonában látogattuk meg 103. születésnapján. Majd találkoztunk vele egy jeles egyházi eseményen is. Csütörtökön reggel célirányosan hozzá vezetett első utunk. Józsi bácsi ma 104 éves lett. Isten éltesse!

Csete Ilona

Családja körében ünnepelte 104. születésnapját Sódar József

Fotó: Csete Ilona

Mondhatjuk azt is: visszatérő látogatói vagyunk a medgyesbodzási Sódar Józsi bácsinak, hiszen már 2020 áprilisában, a 100. születésnapon is vele ünnepeltünk. Azóta évente meglátogatjuk, jó házigazdaként tavaly is örömmel fogadott bennünket a 103. születésnapján, csütörtökön pedig immáron abból az alkalomból, hogy 104 éves lett.

104 éves, születésnap, köszöntés
Sódar Józsi bácsi 104 éves. Varga Gábor polgármester is köszöntötte őt. Fotó: Csete Ilona

De el kell mesélnünk azt is, amikor 2023-ban meglepett bennünket: megálltunk egy kalapos úr mellett a medgyesbodzásiak katolikus templomának a parkjában. A templom felújítása után, a felszentelés ceremóniája zajlott és ki más lehetett ott, mint Józsi bácsi, aki elsétált az ünnepségre. Már akkor felemelgettük: Józsi bácsi! 2024 áprilisában jövünk!

104 éves: a rokonság is hazajött a jeles napon

Családja (fia, lánya, a rokonság) is hazalátogatott e jeles napon, április 25-én. Sódar Józsi bácsit 104. születésnapján az elsők között köszönthettük. Most is tárt karokkal, jókedvűen fogadta a vendégeit, például Varga Gábor polgármestert, aki ajándékkosárral és díszoklevéllel érkezett. A család Biharkeresztesről és Battonyáról tért haza a szülői házba. Elárulták, Józsi bácsi hallani nem akar arról, hogy innen elköltözzön. Így a szerettei (fia, lánya, 4 unokája, 4 dédunokája) jönnek rendszeresen, miközben a segítő, Zsótér Ferencné pedig naponta érkezik az ebéddel, a tennivalókat elvégzi. Ő is együtt ünnepelt a születésnapossal csütörtökön.

– Szép ez a nap. Boldog vagyok – mondta a tortáján sziporkázó tűzijáték láttán és szerettei ölelésében az ünnepelt. Majd karosszékében nosztalgiázott, felidézte fiatalságát, amikor nem volt erős, edzett gyerek. A katonaságnál viszont megemberesedett...

– Akkortól kezdtem csibészkedni – mesélte. Amikor a polgármester rákérdezett az egészségére, határozottan állította Józsi bácsi, jobb az mostanában, mint 50 éves korában volt... Igaz, az időjárás ,,kormányozza,, a hangulatát.

– Ilonkám! Mit ír majd rólam? Kíváncsi vagyok ám – fordult e szép nap történéseinek a dokumentálójához. Majd hozzátette: ha meglátják, olvassák, hogy ennyi kedves ember szereti Sódar Józsefet, biztosan elhiszik, hogy jó ember.

Józsi bácsi! Köszöntjük 104. születésnapján olvasóink nevében is sok szeretettel!

Sódar Kitti, Józsi bácsi unokája virágcsokorral is érkezett
Fotó: Csete Ilona

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában