születésnap

2020.04.24. 12:33

Százévesen is aktív a medgyesbodzási Józsi bácsi

100. születésnapján köszöntötték Medgyesbodzáson Sódar Józsi bácsit.

Cs. I.

Jó vendéglátóként az ajtóban fogadta a 100. születésnapját ünneplő Sódar József a hozzá érkező polgármestert, Varga Gábort és az alpolgármestert, ifjú Varga Gábort pénteken. Az 1920. április 25-én született férfi szegény családban nőtt fel, kiadták gyermekként kisbéresnek, a dohányföldeken dolgozott. Majd bevonult katonának, tüzérként megjárta a háborút. Tífuszt kapott, elhurcolták Németországba, a hadifogságból 1946-ban került haza.

Sódar Józsi bácsit köszöntötte ifjú Varga Gábor és Varga Gábor Bodzáson /A szerző felvétele/

Egy év múlva elvette a bodzási Nagy Máriát, akivel két gyermeket neveltek fel: Máriát és Jánost. Józsi bácsi családfenntartóként is mezőgazdasági munkákat végzett, a téeszesítés után könyvelőként, majd középvezetőként dolgozott. Hatvanévesen ment nyugdíjba, feleségét hat éve veszítette el. Gyermekei Battonyán, Biharkeresztesen élnek, minden nap hívják, hetente látogatják. A születésnapos férfi jó egészségnek örvend, ellátja a ház körüli teendőket. Amíg nem volt veszélyhelyzet, maga járt bevásárolni. A gondozónő naponta jön, de tőle nem fogad el segítséget, mondván, ha bármit megcsinálna helyette, ő bizony unatkozna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában