Kötelező kamarai hozzájárulás - hó végéig be kell fizetni

A vonatkozó törvény értelmében minden vállalkozásnak kötelező a székhely szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál regisztrálni. Az adott évi kötelező kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: március 31! (x)

A vállalkozásoknak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is küldi e-mailben a kamarai hozzájárulás befizetéséről szóló leveleket. Mint ismert, mindenkinek kötelező éves szinten megfizetni ezt a hozzájárulást, aminek összege évi 5 000 forint. A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie.

A kamara részletesen tájékoztat honlapján arról, mi a teendője a kezdő és a már működő vállalkozásoknak ebben a vonatkozásban.

Tudta?
- A törvény meghatározza azt is, a kamara milyen SZOLGÁLTATÁSOKAT biztosít a regisztrált vállalkozásoknak, és milyeneket az önkéntes tagjainak.
- Regisztrációja csak a hozzájárulás befizetésével válik aktívvá.
- A befizetésről számviteli bizonylat készül, amelyet a rendszer automatikusan a regisztrációnál megadott e-mail címre küld ki.
- Ezzel az Ön vállalkozása felkerül egy országos kereső rendszerbe.
- Az országos kereső rendszerben Önt is megtalálják leendő partnerei, és Ön is kereshet, találhat vagy ellenőrizhet üzleti partnereket.
- Mindenkinek, minden évben meg kell fizetnie a hozzájárulást.
- A vállalkozással kapcsolatos minden változásról is tájékoztatnia kell az illetékes kereskedelmi és iparkamarát.
- Az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozások a kamaráknak kötelezően fizetendő összegeket költségeik között elszámolhatják.

Ne feledje!
- Banki átutalásnál és banki készpénzes befizetésnél a közlemény rovatba tüntesse fel vállalkozói adószámát!
- A regisztrációs adatlapot cégszerűen kell aláírnia!
- Adja meg e-mail címét, hiszen arra érkezik a befizetésről a számviteli bizonylat. 

Részletek a BMKIK honlapján.

Megyei Piactér