Éneklő ifjúság

2024.04.25. 15:23

Gyermekhang szállt a Csabagyöngyében – galériával, videóval

Csütörtökön ismét több száz gyermek hangja zengte be Békéscsabán, a Csabagyöngyét; megtartották az Éneklő Ifjúság nevet viselő Békés vármegyei minősítő hangversenyt és ifjúsági kórustalálkozót.

dr. Nagy Szilvia

Minden énekkar felkészülten érkezett a Csabagyöngyébe. Fotó: Bencsik Ádám

Paulikné Tóth Krisztina szervező elmondta, a rendezvényt, amely a vármegyei gyermek-, és ifjúsági művészeti seregszemlék egyik ékköve, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) hirdette meg.

 

– Az „Éneklő Ifjúság”, mint „mozgalom” idén kilencvenéves, jeles része a nemzeti kulturális értékrendszerünknek. Csütörtökön a Békésben működő általános, valamint középiskolai énekkarok számára nyújtott bemutatkozási, megmérettetési lehetőséget, ennek jegyében lépett fel a békéscsabai Arrisus Leánykar, a Belvárosi, a Lencsési, az Erzsébethelyi iskola Madách utcai telephelyének énekkara, valamint a dobozi Fülemüle Kórus, az orosházi Kicsinyek Kórusa és a Kodály Zoltán Gyermekkórus – sorolta a szervező. Hozzátette, a zsűriben idén is neves zenepedagógusok, karnagyok – Szák Kocsis Péter, dr. Dohány Gabriella és Almainé Szabó Gabriella – foglaltak helyet. A KÓTA országosan egységes kvalifikációs szabályrendszerének megfelelően az elhangzó műsorok alapján az énekkarok és karvezetőik „A” illetve „B” típusú bronz, ezüst, arany, illetve arany diplomával minősítést, valamint kiemelt egyéb elismeréseket, különdíjakat szerezhettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában