Röplabda

2024.04.25. 20:42

Megnyerte az ötödik mérkőzést és bronzérmes a Békéscsaba - galériával

A Swietelsky-Békéscsaba szerezte meg a bronzérmet a női röplabda Extraligában, miután a 3. helyért zajló párharc 5. mérkőzésén csütörtökön hazai pályán 3:1-re legyőzte a MÁV Előre Foxconn csapatát.

Gajdács Pál

Egy-két ponttal a MÁV Előre járt előrébb a mérkőzés elején, mígnem a vendégek pontgyárosa, Maia Dvoracek révén először vezetett három ponttal a fehérvári gárda. Mindkét oldalon sok volt a nyitásrontás, de a csabaiak 13-nál így is beérték a látogatókat, majd Pintér Andrea blokkjával 1:0 után ismét vezettek, a vendégek edzője ekkor időt kért. Mintha ráérzett volna a meccs ritmusára a BRSE, mert Glemboczki Zóra pompás labdájával már háromra nőtt a hazai fór. Jött az újabb MÁV Előre timeout, de nem álltak le a kékek, jó kilátások nyíltak az első játszma megnyerésére. Persze még ötpontos előny láttán sem lehet könnyelmű kijelentéseket tenni, igazolták is ezt a vendégek, akik gyorsan eltüntettek két pontot a hátrányukból. Ennél feljebb azonban nem jutottak és a Csaba öt szettlabdából gazdálkodhatott. Egy rontás után Glembóczki Zóra tett pontot a végére.

A bronzérmes csapat
Fotó: Imre György

A második szett első harmada fordulatosan alakult, gyakorlatilag felváltva vezettek a csapatok. A játszmában 9:10-es állásánál Tóth Gábor kért időt. Roppant szorosan alakult a folytatás, de miután a BRSE összerakott egy jó időszakot, így a játszma derekán már négy ponttal vezettek. Ami ebben a párharcban nem előny, mert a vendégek egy 4:0-val egalizáltak. Felváltva vezettek a csapatok a hajrában, 21:22-nél a hazai tréner kikérte az idejét. A csabaiak kétszer is játszmalabdához jutottak, de ez sem volt elég, mert Markovic sorozatos pontjaival és Király-Tálas Zsuzsanna ászával kiegyenlített a MÁV Előre.

Négy nullával indította a harmadik felvonást a fehérvári csapat, amire egy ötös csabai válasz érkezett. Fordulatokban bővelkedett a folytatás is, de komolyabban ellépni egyik gárda sem tudott. 14:15-nél hazai időkérés következett, de 18:17-nél már a lengyel edző folyamodott ehhez az eszközhöz. A hajrába fordulva a fehérváriak vezettek két ponttal, de egy hetes sorozattal már a Csaba vitt öttel és ezzel meg is nyerte a játékot.

Bodnár Dorottya pontjaival lódult meg a Békéscsaba a 4. szettben, két ász után, 9:5-nél időt is kellett kérnie a vendégek edzőjének. A születésnapos Margarita Stepanenko is igyekezett hozzátenni a magáét és a csapat már hatot tett közé. A MÁV Előre mozgósította erőtartalékait a játszma közepén felzárkózott két egységnyire. Mindez nem ingatta meg a csabai lányokat és egy pazar hatos sorozattal három pontra kerültek a mérkőzés megnyerésétől. Andersson rossz hibája után kilenc mérkőzéslabdája lett a Békéscsabának, kettőt még hárított a vendég, de Markovic rontása már a meccs végét jelentette, bronzérmes a BRSE!

 

Az egyik fél három győzelméig tartó bronzmérkőzést: 3–2-re a Békéscsaba nyerte.

A találkozót követően a bronzérmet Vatai Gabriella, az MRSZ ügyvezető igazgatója és Baran Ádám, a BRSE elnöke adta át.

Swietelsky-Békéscsaba–MÁV Előre Foxconn 3:1 (20, –25, 20, 17)

Extraliga női mérkőzés, a 3. helyért, 5. találkozó. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Szabó P., Halász T. Békéscsaba: Aydinogullari 1, Paszkova-Kaneva 11, Pintér A. 5, Stepanenko 12, Glemboczki 20, Bodnár 10. Csere: Kertész (liberó), Kotormán, Becic, Kump. Vezetőedző: Tóth Gábor.

MÁV Előre: Matos 3, I. Andersson 7, Dvoracek 20, Markovic 17, Orosz B., Király-Tálas 5. Csere: Kovács E., Tóth J. (liberók), Pallag 6, Vacsi 6, Ventura, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:6, 7:10, 15:14, 21:16, 23:19. 2. szett: 4:5, 8:6, 11:9, 13:13, 15:17, 18:17, 18:20, 24:20. 3. szett: 0:4, 5:4, 10:8, 15:17, 18:17, 24:20. 4. szett: 1:3, 12:6, 14:12, 22:13.

Tóth Gábor: – Levetkőztük a kezdeti idegességet és utána magabiztosan játszottunk. Nagyon örülök ennek a bronzéremnek, és szerintem ez valami újnak a kezdete. Mi voltunk a jobb csapat, és van még egy nagyon fontos dolog, a tradíció. A MÁV Előre egy jó csapat és fejlődik a klub, de szerencsére itt Békéscsabán van egy olyan komoly tradíció, ami mindig segít.

Lukasz Przybylak: – Tudjuk, hogy ez a legjobb eredmény a női Extraligában a klub történetében, mégis keserű szájízzel távozunk. A lányok az egész szezonban keményen dolgoztak, és megérdemelték volna a bronzérmet. Ezen a mérkőzésen is az utolsó pillanatig küzdöttek. Hálás vagyok a játékosaimnak azért, hogy végig hittek abban, amit csinálunk. Most egyáltalán nem vagyunk boldogok, talán néhány nap múlva, amikor kicsit megemésztjük ezt a vereséget, másként fogunk érezni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában