Ígérte, mégsem vállalt munkát az orvos Dévaványán

2016. február 27. 12:24 Licska Balázs
Tavaly augusztusban üresedett meg Dévaványán az egyik háziorvosi praxis. Azóta több olyan jelentkező is volt, aki azt ígérte, hogy rendelni fog a településen. A legutóbbi is úgy nyilatkozott, hogy a lakosság szolgálatába áll, de végül nem jelent meg a városban. Lapunknak az orvos azt mondta, hogy amint rendeződnek hivatalos ügyei, megkezdi a munkát.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Előzetes tájékoztatás nélkül nem állt munkába, nem jelent meg a településen az a háziorvos, aki korábban erre a pozícióra jelentkezett. Hétfőn reggel telefonos megkeresésemre arról tájékoztatott, hogy kedden megkezdi a rendelést, de ennek sem tett eleget. Kedden sem jelent meg Dévaványán, és nem is szólt arról, hogy nem kíván munkát vállalni a városban – írta a lakosságnak címzett közleményében Valánszki Róbert.

Dévaványa polgármestere lapunk érdeklődésére beszélt az ügy hátteréről is. Mint mondta, a négy felnőtt háziorvosi körzetből jelenleg kettő betöltetlen a városban. Az egyik tavaly júliusban, a másik pedig augusztusban üresedett meg. Azóta közel két tucatnyi szakemberrel találkozott, beszélt, hogy megoldást találhasson a két hónap leforgása alatt kialakult problémára.

Előbb egy Hajdú-Bihar megyei, külföldi származású orvos jelezte, hogy szívesen vállalna munkát Dévaványán. Valánszki Róbert elmondta: a szakember megszerezte az ehhez szükséges jogosítványokat, papírokat is, az önkormányzat a megegyezés szerint vásárolt is neki több millió forintért egy ingatlant. Négy hónapon át készültek az orvos fogadására, aminek vége az lett, hogy a doktor nem vette fel a munkát, és utol sem lehetett többé érni.

Hasonló helyzet alakult ki most is a városban. A polgármester elmondta, hogy január végén a munkára jelentkező orvos még át is vette az általa választott szolgálati lakás kulcsait. Előtte felmérte a terepet, megtekintette a praxist, találkozott a többi háziorvossal, megszerezte a feladat ellátásához szükséges engedélyeket. Valánszki Róbert hozzátette, a szakember több alkalommal személyesen is biztosította arról, szívesen érkezik Dévaványára.

Február 1-jén, hétfőn azonban nem jelent meg, majd 2-án, kedden sem – és számukra azóta is utolérhetetlen a szakember. Pedig – mint a településvezető fogalmazott – az önkormányzat vállalta volna az asszisztens fizetését, biztosította volna a rendeléshez szükséges feltételeket, beleértve az összes eszközt, továbbá szolgálati lakást is rendelkezésre bocsátott volna.

– Az orvos nemcsak engem, hanem a várost, a lakosságot is megtévesztette viselkedésével – folytatta.

Hozzátette, tovább dolgoznak azon, hogy doktort találhassanak a körzetbe. Addig továbbra is a már megszokott rendben megy a rendelés helyettesítése. Elmondta, tisztában vannak vele, hogy ez nem egyedi eset a megyében, ennek ellenére reményét fejezte ki, hogy mihamarabb sikerül a lakosok bizalmára érdemes háziorvost találni.

Lapunknak sikerült utolérni a cikkben említett orvost telefonon. Szűkszavúan annyit mondott, személyes oka van arra, hogy nem jelent meg és nem kezdte meg a rendelést immár több mint két hete Dévaványán.
Hozzátette, hivatalos ügyeket kell intéznie, és nem akarta azt távolról megtenni, állandóan utazgatni. Mint fogalmazott, pár napon belül ügyvéd segítségével rendez mindent, és azt ígérte, hogy utána felveszi a munkát Dévaványán.

Ezt követően Valánszki Róbert jelezte lapunknak, hogy a szakember felvette vele is újra a kapcsolatot. Hozzátette: bár Dévaványának nagy szüksége lenne orvosra, nem kötnek minden áron és bárkivel szerződést, így ez igaz a mostani esetre is.

Lehet pályázni letelepedésre, praxisvásárlásra
Jelenleg több mint húsz, tartósan betöltetlen háziorvosi praxis található Békés megyében. Immár több mint tíz éve, valamint közel tíz éve nem találnak szakembert például Magyardombegyházra és Kisdombegyházra.

Idén is meghirdették azt a programot, melynek keretében a háziorvosok letelepedésre, valamint praxis vásárlására kaphatnak támogatást, előbbi keretösszege 500, utóbbié pedig 250 millió forint. A pályázatokat mindkét esetben október közepéig kell benyújtani.

Tavaly összesen 81 pályázatot nyújtottak be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által meghirdetett háziorvosi letelepedési, illetve praxisvásárlási program keretében, és hatvannégyen kötötték meg a támogatáshoz szükséges szerződést – Békés megyéből négyen. Egy szakember Mezőberényben a letelepedési, három pedig Gyulán, Medgyesegyházán és Kaszaperen a praxisvásárlási pályázaton nyert.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Ígérte, mégsem vállalt munkát az orvos Dévaványán

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Mindenkit megdöbbentett a sunyi igazgatóválasztás

nol.hu Egyszer csak megjelent a szomszéd falu tanárnője, és iskolaigazgatóként mutatkozott be.

Szent és sérthetetlen Orbán utcája

nol.hu A rendőrség ismét megtiltott egy demonstrációt a kormányfő házánál.

A Fidesz ki akarta nyírni az egyházat, de a csoda közbeszólt

nol.hu A kormány mindent elkövetett, hogy kivéreztesse Iványi Gábor egyházát, de eddig kudarcot vallott.

A buszon már fejbe akarták lőni a magyarul beszélő muszlim nőt

nol.hu Nehéz a terrorizmus elleni fellépéssel magyarázni, hogy Magyarország a valódi menekülteknek sem nyújt érdemi védelmet.

„Ha jobbra néz, halott vagyok”

nol.hu Magyar lány mesél a müncheni pokolról.

Potyoghatnak a repülőgépek a felmelegedés miatt

nol.hu Egyre több titokzatos légikatasztrófa hátterében fedezik fel azokat az apró jégkristályokat, amelyek utazómagasságon leállítják a hajtóműveket.

NB I: Kondás válaszolt rá, hogy veszélyben érzi-e az állását

NB I: Kondás válaszolt rá, hogy veszélyben érzi-e az állását

Berg: A csapat még nem tart ott, ahol a stáb szeretné • Oenning: Vaskót azért küldtem pályára, mert…

NB I: a „legjobban fejelő védő” reagált Kondás szavaira

„Nekem már nem volt nehéz dolgom, Remili Mohamed nagyszerűen adta be a labdákat.”

Bursaspor: Dzsudzsák a terrorveszély miatt nem akar visszatérni?

A török sajtó szerint már „csak” 200 ezer euróval tartoznak a válogatott szélsőnek.

Képek: Itt nagyon el vannak eresztve jó nőkkel – Hamilton

Képek: Itt nagyon el vannak eresztve jó nőkkel – Hamilton

A világbajnok és Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíj után a magyar lányokról diskurált.

NB I: a fradista nem tud örülni a Honvéd elleni győzelemnek

„Szerdán hatalmas pofonba szaladtunk bele. Még nem sikerült feldolgozni a kiesést.”

Szordínóval kezdődik a Conte-korszak, de még folyik a hangszerelés

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2016. Csak két játékossal erősített eddig a Chelsea, Diego Costa marad a jelek szerint.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér