Egerészünk

Csete Ilona

Jót mosolyogtam bevásárlásom közben, mert a hirdetőtáblán akciós egérfogóra hívták fel a figyelmemet. Előrelátásomnak köszönhetően, ahova kellett, én már korábban ezt beszereztem. De eszembe jutott, hogy mostanában nagyon sokan egerészünk, hol itt, hol ott s nem feltétlenül a szürke kis cincogót keressük. 

Már majdnem delet harangoztak, amikor úgy éreztem, most jött el a pillanat, amikor megúszhatom a vásárlást tömeg jelenléte nélkül. Nem így történt. Akik ebédidőben szabadulnak el munkahelyükről, félórányi időtöltéssel akarnak mindent beszerezni, no, ők nem egerésznek, tudatosan szaladnak a megvásárolni kívánt napi szükségleteikért, vagy a karácsonyi meglepetésekért. Az illatszerboltban ez volt a helyzet.

Ám a fenyőket árusítók standján mást tapasztaltam. Nézelődők, beszélgetők, tanácstalanok, meg a pénztárcájuk lehetőségeit a kínálathoz hangolók egerésztek, vadásztak a mini fenyőerdőben. Az ottani illat semmihez nem hasonlítható, a látvány, az élmény okozta csábítás nagy, de én ellenálltam.

Halat, vadat s mi jó falat...no, ezt még be kell szereznem. Nyitott szemmel járok, mondhatnám, egerészek, hol, mit, mennyiért ajánlják a boltok. Google is a barátom, könyveket, ajándékötleteket keresgélek, szörfölök a világhálón. Ezzel együtt következetesen mantrázom magamban, hogy nem csábulok el felesleges dolgok miatt. Az árak láttán nem érzem azt, hogy meggondolatlanul, felelőtlenül költekeznék az elkövetkező napokban. 

Egerészni, vadászgatni, szörfölni jó. Ennek minden élményével töltekezek és már nagyon várom az elcsendesedés lehetőségét, alkalmait.