Nyári megmutatás

Csete Ilona

Vízpart, hegyek, vagy bringatúra a közeli turisztikai attrakciókhoz, másoknál egzotikus látnivalók. Nagyon sok megosztással teszik egyértelművé az emberek, hogy igen, közlési vágyuk nyáron se lankad, sőt, megmutatják, merre járnak, mit csinálnak a vakáció, a megérdemelt szabadságuk idején.

Van, aki azzal indokolja a "most mutasd meg" össznépi játékba való bekapcsolódását, hogy ötletet adjon másoknak a maga szemüvegén át. Olyan helyekre eljuttatva a világhálón szörfölőket,  ahova szívük, vágyuk szerint mennének, de valami oknál fogva még, vagy már nem adatik meg nekik.

Örülök mások örömének. A minap éppen arról beszélgettünk egy társaságban, ki, merre indul s mikor. A többség a vízpartokat választja ebben a pokoli hőségben, ráadásul olyan helyekre szervez családi, baráti mókát, ahol garantált a jó idő hosszabb távon.

Kiderült számomra, mindenkinek más jelenti a feltöltődést, a lazulást. Kinek a zajos, csapatos, bulis kaland, másnak az elvonulós, csendes nézelődős egy-két hét adja meg a folytatáshoz a tuningot.

Jó volt hallani, ahogy átadták egymásnak a személyes tapasztalásból, vagy mások élménymegosztásaiból szerzett hasznos információkat beszélgetőtársaink. Semmi irigység, semmi fanyalgás nem volt a másikban.

Azért is jutott ez eszembe, mert a minap valaki megjegyezte: őt már frusztrálja, hogy ismerős és ismeretlen tolja a világ szeme elé a mindent is a nyaralásról. S ő még nem jutott el idén sehova...

Nosza, gyorsan leszerveztünk magunknak egy elbújós, mobil- és posztmentes napot. Ez is nyár, de csak nekünk.