Sport

2007.03.22. 11:24

Gottfried ezüst-, Eisenberger és Hajdú bronzérmes a kyokushin Európa-bajnokságon

Hágában rendezték meg a nyílt kyokushin karate Európa-bajnokságot, amelyen a nagy létszámú mezőnyben öt orosházi versenyző képviselte a magyar színeket. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidőkör sportolói közül Gottfried Sándor 70 kg-ban Európa-bajnoki ezüstérmet nyert és megkapta a verseny legtechnikásabb versenyzője díjat.

V. L.

Szilasi László ugyanebben a súlycsoportban a négy közé jutásért esett ki. A 80 kg-ban Olasz Attila nagy csatában maradt alul lengyel ellenfelével szemben, bírói döntéssel vesztett. Ugyanebben a számban Eisenberger Tamás bronzérmes lett. Nehézsúlyban a fiatal Hajdú Dezső állhatott a dobogó harmadik fokára. A remekül szervezett Európa-bajnokságon a nagy mezőnyt figyelembe véve az orosháziak becsületesen helytálltak. Edzőjük — Sensei Zsiga Zsolt — elégedett volt a versenyzői felkészültségével és elmondta, hogy Gottfried Sándortól inkorrekt bírói döntéssel vették el az Európa-bajnoki címet. Gottfried a verseny egyik legjobb törőjeként is bizonyított, hiszen 17 deszkát tört az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!