Sport

2016.04.16. 19:53

Élnek a csabai remények: Vaskó kíméletlen fejesével nyert az Előre Felcsúton

A lila-fehérek az idényben harmadszor is legyőzték a felcsútiakat, akiket mostani sikerükkel pontszámban utolértek és több győzelmükkel meg is előztek, azaz elmozdultak a sereghajtó pozícióból.

V. L.

Labdarúgó NB I - Puskás Akadémia - Békéscsaba

Fotó: Illyés Tibor

Puskás Akadémia—Békéscsaba 1912 Előre 0—1 (0—1)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Felcsút, Pancho Aréna, 1324 néző. V.: Solymosi (Horváth R., Király K.). Puskás: Pajovic — Pauljevics, Tar, Fiola, Forró (Nagy Z., a 46.) — Márkvárt, Zsidai (Bacelic-Grgic, a 46.)  — Csurko (K. Mészáros, a 81.), Zsótér, Lopa — Castillion. Vezetőedző: Robert Jarni.

Békéscsaba: Polekszics — Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Calvente (Takács P., a 90.), Piermayr, Spitzmüller (Fehér Zs., a 91.), Laczkó — Paukner (Viczián, a 61.), Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Castillion a 16., Fabio a 43., Lopa az 52., Punosevac a 67., Fiola a 68., Calvente a 83. percben. Kiállítva: Castillion (második sárga lap) a 93. percben. Szögletarány: 5:5 (1:2).

4. perc: Fabio végzett el szabadrúgást a 16-os saroktól, a kapu elé kanyarított labdát az előrehúzódó Vaskó fejelte a hazaiak kapujába, 0—1. 

A békéscsabaiakat az Igricz Mihály klubigazgató által szervezett különbusszal érkező akadémista fiatalok és szüleik buzdították végig nagy hangerővel a Pancho Arénában. Remekül kezdtek a vendégek, hiszen már a negyedik percben megszerezték a vezetést. Ezután is támadásban maradtak a lila-fehérek, és nyomás alatt tartották a házigazdákat. A 20. perc után kezdett feljönni a Puskás Akadémia, előbb Zsótér, majd Lopa veszélyeztetett.

A 30. percben Fiola arccul ütötte a felezővonalnál Pauknert, amiért nem kapott sárga lapot. Kiegyenlítetté vált a játék, a hazaiak többet próbálkoztak, de az Előre jól védekezett, és gyors kontrákkal veszélyeztette a kaput. A 40. percben saját 16-osánál a csabai gólszerző, Vaskó mentett nagyot Márkvárt elöl. Két perccel később Calventét kellett ápolni az oldalvonalon kívül. A két perces hosszabbításban nem történt komolyabb esemény, így egygólos békéscsabai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

Fordulás után az 52. percben Lopa kapott sárga lapot szabálytalanságáért. A megítélt szabadrúgásból, Laczkó mintegy húsz méterről fölé lőtte a labdát. A 60. percben Laczkó bal oldali beadását fogta Pajovic kapus. A 68. percben a válogatott Fiola csak szabálytalanság árán tudta megállítani a villámgyors Calventét, amiért sárga lapot mutatott fel neki Solymosi játékvezető.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A békéscsabai Ezequiel Calvente Criado (b) és felcsúti Forró Attila a Puskás Akadémia - Békéscsaba mérkőzésen 2016. április 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
[/caption]

A hazaiak mindent elkövettek az egyenlítésért. A 72. percben Zsótér hosszú szöktetést kapott, egy perccel később Tar senkitől sem zavartatva közelről fejelt mellé. A 75. percben Spitzmüller becselezte magát a 16-oson belülre, ahol az utolsó pillanatban szerelték a védők. Négy perccel később egy gyors vendégakció futott a pályán, Calvente—Laczkó összjáték után a spanyol támadó lövése után a labda centiméterekkel suhant el a felcsúti kapu mellett. A 83. percben Calvente is besárgult, miután lerántotta a csereként beállt Mészárost. Ezt követően Zsótér 25 méteres lövése után a labda mellé szállt. Izgalmasan alakult a hajrá.

A vendégek cserékkel igyekeztek frissíteni, a játékvezető három percet hosszabbított, és kiállította a felcsútiak csatárát, a második sárga lapot kapott Castilliont.

A látottak alapján a küzdelmes, alsóházi rangadón a végig elszántan és fegyelmezetten küzdő Békéscsaba sikere teljesen megérdemelt. Az Előre a bajnokságban harmadszor is legyőzte a Puskás Akadémiát, így miután a Vasas otthon kikapott a Diósgyőrtől, így az alsóházban három 25 pontos együttes várja az utolsó három fordulót. Jó: Fiola, Zsótér, ill. az egész csabai csapat.

Zoran Szpisljak: — Amit mondtunk, nem a szép játék miatt jöttünk a Pancho Arénába, hanem a három pontért. Játékban végig mindent beleadott a csapat. Egy ilyen szurkolótábor mellett, mint a miénk, nem lehet gyengén futtbalozni. Megérdemelten győztünk, és harcolunk tovább a bennmaradásért. Következő ellenfelünk kedden este otthon a szintén 25 pontos Vasas lesz.

Ingyen mehetnek a Vasas elleni meccsre a szurkolók

A Békéscsaba 1912 Előre kedden 20 órakor éppen az előtte álló Vasast fogadja a Kórház utcában. A lila-fehérek szeretnék, hogy minél több szurkoló legyen kint a találkozón, ezért a csapat vezetősége úgy döntött, ingyenes lesz a belépés a drukkerek számára - írja a klub hivatalos honlapja, az 1912elore.hu.

A beléptetőrendszer alkalmazása miatt technikai, helyre szóló, nulla forint értékű belépő váltására lesz szükség. A korábban, elővételben megváltott belépőket a mérkőzés után egy héten keresztül váltják vissza, a szezonbérletek erre a mérkőzésre is érvényesek, birtokosaiknak semmiféle egyéb igazolás beszerzésére nincs szükségük.

A beléptetőrendszer alkalmazása miatt technikai, helyre szóló, nulla forint értékű belépő váltására lesz szükség. A korábban, elővételben megváltott belépőket a mérkőzés után egy héten keresztül váltják vissza, a szezonbérletek erre a mérkőzésre is érvényesek, birtokosaiknak semmiféle egyéb igazolás beszerzésére nincs szükségük. A békéscsabai Ezequiel Calvente Criado (b) és felcsúti Forró Attila a Puskás Akadémia - Békéscsaba mérkőzésen 2016. április 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!