Sport

2015.12.02. 20:48

Kikapott, ismét utolsó helyen a Békéscsaba

Az alsóházi rangadón negyven percig tartotta magát a Békéscsaba. Sikerével a Vasas megelőzte a tabellán az Előrét, amely az utolsó helyre került.

BEOL

Vasas—Békéscsaba 1912 Előre 4—0 (1—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1100 néző. V.: Farkas Á. (ifj. Varga G., Demeter). Vasas: Hermány — Preklet, T. Pajovics, Debreceni, Hangya — Vida, Vukaszovics — Könyves (Lázok, a 84.), Pavlov, Czvitkovics (Berecz, a 87.) — Ádám (Kenesei K., a 77.). Vezetőedző: Simon Antal. Békéscsaba: Ilizi — Vadász, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Bényei (Birtalan, a 77.), Spitzmüller (Kertész, az 59.), Piermayr, Laczkó — Viczián (Juhász Gy., a 19.), Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Sárga lap: T. Pajovics, a 20., Ádám az 52., Debreceni az 58., Bényei a 66., Laczkó a 79., Preklet a 81. percben. Szögletarány: 4:2 (2:1).

41. perc: Ádám lépett ki a békéscsabai védők közül, lövése után a labda a kapufáról kipattant, és az érkező Könyves négy méterről a léc alá lőtte a játékszert, 1—0. 
51. perc: Vukaszovics jól ugratta ki Könyvest, a hazai csatár 14 méterről higgadtan emelt a kimozduló csabai kapus fölött a hálóba, 2—0.      
65. perc: Czvitkovics végzett el szögletet balról, a beívelés után Debreceni továbbtette a labdát, és Pavlov három méterről a kapuba lőtt, 3—0.
83. perc: Czivitkovics esett el Fabio szorításában a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Kenesei K. biztosan értékesítette, 4—0.      

A vendégeket mintegy ötven-hatvan főnyi szurkoló kísérte el, akik biztatták a kedvenceket. Jól kezdett a Békéscsaba az alsóházi rangadón, hiszen a 3. percben Bényei jobb oldali beadása után Punosevac közelről a felső kapufára fejelte a labdát. A 8. percben Czvitkovics szabadrúgása után Ádám fejelt a kapu mellé. Ezt követően a két 16-os között pattogott a labda. A 17. percben Vicziánt megrúgták a 16-os előtt, a fiatal csabai támadó nem tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le a pályáról, helyére Juhász Gy. állt.

Laczkó 17 méteres szabadrúgása kijött a kapusról, majd az ismétlést Vukasovics blokkolta. A lila-fehérek mezőnyfölényben játszottak, a 27. percben az előrehúzódó Vaskó fejelte fölé a pettyest. A két csapat tagjai az átadásoknál gyakran hibáztak, nem volt túl magas színvonalú az első félidő.

A hajrában vezetést szerzett a Vasas, a csabaiak a 43. percben Laczkó fejesével veszélyeztettek. 

Szünet után gyorsan növelte előnyét a Vasas, majd a félidő közepén a harmadik gólt is megszerezte, és ezzel eldőlt a találkozó sorsa. A lila-fehérek is próbálkoztak, a csereként beállt Kertész a 71. percben kapura lőtt, Hermány biztosan védte a labdát. A 77. percben Czvitkovics szabadrúgása után a játékszer a felső léc fölött hagyta el a pályát. A mérkőzés hajrájában a Vasas egy tizenegyes góllal növelte előnyét. A 89. percben Juhász Gy. beadását Damjanovics 10 méterről Hermány kezébe fejelte.

Fordulás után, a második Vasas gólt követően a vendégek minthe feladták volna, a piros-kékek pedig néhány jó egyéni teljesítményt nyújtó labdarúgójuk révén tovább növelték előnyüket, és végül magabiztosan győztek.

Jó: Czvitkovics, Könyves, Debreceni, Vukaszovics, ill. a Békéscsabából senkit sem lehet kiemelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!