Sport

2015.10.31. 20:29

Három ponttal tért haza az Újpest

Az Újpest hátrányról fordítva 3-1-es győzelmet aratott az újoncként sereghajtó Békéscsaba otthonában szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

V. L.

Békéscsaba 1912 Előre—Újpest 1—3 (1—0)
NB I-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 1485 néző. V.: Bognár T (Erős G., Viszokai). Békéscsaba: Mursits — Bényei, Balog Zs., Piermayr, Fabio — Bagi, Borbély, Spitzmüller, Calvente (Juhász Gy., a 70.) — Punosevac (Kertész, a 82.), Birtalan (Damjanovics, a 90.).  Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Újpest: Balajcza — Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Forró — Nagy G. (Sallói, a 72.), Balogh B., Bardhi, Sankovic — Andrics (Perovics, a 61.), Diagne (Mohl, a 93.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Sárga lap: Birtalan a 21., Bényei a 40., Diagne, a 41., Punosevac és Nagy G. a 68., Heris a 89. percben.
Szögletarány: 2:5 (1:3).

4. perc: Fabio végzett el szögletet a jobb oldalról, beívelése után a jó ütemben felugró, Punosevac hat méterről fejelte a labdát az újpesti kapu bal oldalába, 1—0.
24. perc: Borbély 19 méteres szabadrúgása után a labda a felső lécről vágódott ki.
79. perc: Balogh B. szabadrúgása után Diagne négy méterről fejelt a csabai kapuba, 1—1.   
86. perc: Balogh B. jól ugratta ki Perovicsot, a fiatal cserejátékos 10 méterről lőtte Mursits kapujába a pettyest, 1—2.   
91. perc: Sallói ment el a jobb oldalon, egy védő szorításában középre adott, és Balogh B. 8 méterről a csabai kapuba helyezte a labdát, 1—3.     

A találkozó előtt 74. születésnapja alkalmából Baukó Andrást, az Előre örökös tagját, az egyesületet 51 éve szolgáló gyúrót köszöntötte a klub nevében Szikszai László, az Előre Futball Zrt. felügyelő bizottságának tagja. A mérkőzés kezdőrúgását is az ünnepelt végezte el.    

A gyors hazai vezető gól után fölényben játszott az Újpest, voltak helyzetei is, a Békéscsaba pedig elsősorban kontratámadásokra rendezkedett be. Az első félidőben a fegyelmezetten futballozó csabaiak tartani tudták előnyüket. Szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a fővárosiak, az Előre behúzódott saját térfelére, és innen próbált kontrázni.

Az utolsó negyedórában fokozta a nyomást az Újpest, amely két olyan fiatal csatárt (Perovics, Sallói) is behozott, akik hét közben két-két gólt lőttek a ZTE elleni Magyar Kupa-meccsen. A fiatalok meghálálták a bizalmat, hiszen a hajrában Perovics lőtte a vendégek vezetőgólját, míg Sallói gólpasszt adott a harmadik újpesti találat előtt.

A fővárosiakat remekül mozgatta a középpályán Balogh Balázs, aki a mérkőzés hőse volt, hiszen egy gólt, és két gólpasszt adott, de a korábban a válogatottban is bemutatkozott balhátvéd, a pályafutását Tótkomlóson kezdő, majd 2003 és 2005 között Békéscsabán is megfordult Forró Gyula is jó teljesítményt nyújtott.

A csabaiak csakúgy mint a Paks ellen, ezúttal is a hajrában bukták el a mérkőzést, az utolsó negyedórában az újonc labdarúgói csak nehezen tudták tartani a labdát, sokat hibáztak, amit könyörtelenül kihasználtak a fővárosiak, és megérdemelten vitték el a három pontot a Kórház utcából. Jó: Fabio, Calvente, ill. Balogh B., Heris, Kálnoki Kis, Forró, Sankovic.   

Zoran Szpisljak: — Sajnos most sem tudtuk megtartani az előnyt, csakúgy, mint a Paks ellen. Ilyen szinten végig koncentrálni kell a labdarúgónak, nem szabad hibázni, mert azt az ellenfél azonnal kihasználja. A második félidő második felében nem tudtuk távol tartani a vendégeket a kapunktól, így a nagy újpesti nyomás góllá érett, és az egyenlítő gól megfogta a csapatot. Ennek lett a következménye, hogy néhány perc múlva ismét betaláltak a fővárosiak, és a hosszabbításban még egy gólt szereztek.       

Nebojsa Vignjevics: — Végig bíztam a győzelemben. A találkozó elején kaptunk egy gyors gólt szögletből, majd fokozatosan vettük át a játék irányítását, helyzeteket dolgoztunk ki, de azok kimaradtak. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy fokozzák a nyomást, és jobban koncentráljanak a kapu előtt. A hajrában a nagy mezőnyfölényünk gólokat hozott, teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!