Sport

2015.10.03. 20:03

Az utolsó pillanatban mentett pontot az Előre az MTK ellen

Döntetlenre mentette szombat este a Békéscsaba az MTK elleni meccset. Az első félidőben főleg a lila-fehérek akarata érvényesült, a második félidő viszont kiegyenlített játékot hozott.

L. B.

Békéscsaba 1912 Előre-MTK 1-1 (0-0)
NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utca, 1732 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Kormányos II. Gábor, Demeter János).
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vadász, Fehér, Fabio – Borbély, Spitzmüller – Laczkó (Punosevac, 74.), Viczián, Calvente – Birtalan (Szilágyi, 68.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Strestik (Hrepka, 81.), Thiam (Hajdú Á., 68.), Kanta J., Varga Sz. (Gera D., 52.) – Ramos, Torghelle. Vezetőedző: László Csaba.
64. perc: Ramos jobb oldalról érkező beadására Torghelle érkezett jól középen, 2 méterről bepasszolta a kapuba, 0-1.
93. perc: Egy szabadrúgás után felívelt labda nagy kavarodás után végül Punosevac előtt kötött ki, aki 2 méterről bevágta, 1-1.
Sárga lap: Laczkó a 12. percben, illetve Thiam a 30., Varga Sz. a 36. percben.
Szögletarány: 11:5 (5:1)

Legutóbb a 2002/2003-as szezonban fogadta újoncként az Előre a fővárosi kék-fehéreket, akkor 2-2-es döntetlen született egy hihetetlen izgalmas mérkőzésen. A szombat esti meccsen ott voltak a korábban tiltakozó Bad Boys és Stormcorner szurkolói csoportok is, ők is bíztatták rendületlenül kedvenceiket - a Békéscsaba pedig ment rendületlenül előre, és úgy tűnt, hogy most nem elégedne meg az egy ponttal.

Az első játékrészben a lila-fehérek akarata érvényesült többnyire, sorra rúgták a szögleteket, helyzeteket is kialakítottak, hol Birtalan Botond, hol Viczián Ádám okozott gondot az MTK védőinek. Ellenben a budapestiek sem tétlenkedtek, a gyors ellentámadásaik hordoztak magukban veszélyt, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani – kivéve akkor, amikor Torghelle Sándor fordult kapura 2 méterről, de Ilizi rávetődött a labdára.

Érdekes jelenet volt az első félidőben, amikor a két 14-es, a hazai Borbély Bálint és a vendég, volt válogatott csatár akaszkodott össze. Mind a ketten szabályosan mentek egymásnak, és bizony Torghelle Sándor meglepődött, hogy ő húzta a rövidebbet, és simán lepattant a lila-fehérek középpályásáról – reklamált is egy sort.

Torghelle Sándor jelentette egyébként a legnagyobb problémát a második félidőben is: elég volt ugyanis egyszer engedni meglódulni az MTK támadóit, rögtön értékesítették is a kontrát. Sőt, még egy-két ellentámadás után meg is duplázhatták volna az előnyüket a budapestiek, de vagy a kapufán csattant a labda, vagy elgurult a gólvonal mellett.

Közben pedig a Békéscsaba ment az egyenlítésért, egy percre sem adta fel a küzdelmet. A nagy kérdés azonban az volt, hogy ki fog gólt rúgni, egyáltalán ki képes próbára tenni a fővárosi hálóőr, Hegedüs Lajos képességeit. Ugyanis a labda vagy csak elcsordolgált a kapuig, vagy el is kerülte azt: sem Calvente, sem Szilágyi Péter, sem Viczián Ádám nem járt sikerrel.

A játékvezető három percet hosszabbított, melynek végén nagyjából a félpályánál szabadrúgáshoz jutott az Előre. Még Ilizi kapus is felrohant, az MTK tizenhatosán belül várta, hogy felé érkezzen a labda – ami ment is. Nagy kavarodás alakult ki, és végül a pettyes Punosevac előtt kötött ki, aki közvetlenül a lefújás előtti pillanatban pontot mentett a Békéscsabának. Legalább ennyire rászolgált az Előre a meccs képe alapján.

Jó: Bényei, Calvente, Borbély, Viczián, illetve Bese, Kanta J., Torghelle.

Zoran Szpisljak: - Dicséret illeti a csapatot, hogy nem adta fel, végig fegyelmezett volt. Jó teljesítményt láttam a 93 perc alatt, sok helyzetet dolgoztunk ki, sajnos csak egyet tudtunk értékesíteni. Folyamatosan megvoltak a gólszerzési, egyenlítési lehetőségek, melyek közül az utolsó pillanatban sikerült egyet gólra váltani. Az egy pontot megérdemeltük.

László Csaba: - Jól játszott a Békéscsaba, és ha mondhatok ilyet, rászolgált az egy pontra, de csak saját magunkat lehet okolni az elvesztett két pont miatt. Volt egy nagy fordulópont a meccsen, amikor két nagy helyzetet is kihagytunk – ha azok bemennek, nincs gond a végén. A szabadrúgás, amiből az egyenlítés született, szintén egy elpasszolt labda eredménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!