Sport

2015.08.01. 19:57

Az Újpesttől is kikapott a Békéscsaba

Az első tíz perc tapogatózó játékkal telt el, majd Szankovics veszélyeztetett, de Mursits a bal felső sarok előtt repülve hárítani tudott. A félidő közepén egy szöglet utáni kavarodásból vezetést szerzett a fővárosi csapat. Ezt követően két percen belül kétszer is helyzetbe került Laczkó, előbb rosszul célzott, majd egy kipattanó labda után lőtt a volt válogatott labdarúgó, és Heris önfeláldozó vetődéssel mentett.

MTI – Fotó: Illyés Tibor

Labdarúgó NB I - Újpest FC - Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: Illyés Tibor

Újpest FC—Békéscsaba 1912 Előre 2—0 (2—0)

Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3692 néző. V.: Németh Á. (Tóth II. V., Becséri G.). Újpest: Balajcza — Nagy I. G., Kálnoki Kis, Heris, Mohl — Suljic, Szankovics, Balogh B., K. Hazard (Bardhi, a 75.) — Sallói (Cseke, a 87.), Perovics (Tóth P., a 65.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Békéscsaba: Mursits — Koszó, Fehér Zs., Balog Zs., Bényei (Fabio, a 85.) — Spitzmüller, Korudzsiev — Szalai, Calvente (Birtalan, a 74.), Laczkó — Punosevac (Szilágyi P., az 56.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Bényei a 38., Fehér Zs. az 52., Nagy I. G. az 55., Korudzsiev az 58., Laczkó a 92. percben. Szögletarány: 10:1 (6:0).

24. perc: Balogh B. lövését Mursits szögletre ütötte. A beívelés után nagy kavarodás támadt a békéscsabai kapunál, végül az előrehúzodó Kálnoki Kis közelről a hálóba talált, 1—0.
42. perc: Nagy I. G. jobboldali beadása után Perovics fejelt a bal alsó sarokba, 2—0.  

Az Újpestben sérülés miatt nem léphetett pályára a válogatott baloldali védő, a Békéscsabáról indult Forró Gyula, az Olaszországból hazatért Filkor Attila, valamint a belső védő, Litauszki Róbert. A vendégeknél sérülés miatt nem szerepelhetett Borbély Bálint és Viczián Ádám, míg a spanyol támadó, Ezequiel Calvente a kezdőcsapatban szerepelt, miként a fiatal Szalai Dániel is. A csabaiaknál a kispadon foglalt helyet Kertész Tamás, aki a tavasszal sérülés miatt nem játszhatott.   

Az első félidő lefújása előtt Perovics fejese kötött ki a békéscsabai kapuban. Szünet után is a hazaiak kezdtek jobban, előbb Mohl előtt csúszott el a labda a kapu torkában, majd Balogh B. lövése után csattant a kapufán a labda. Zoran Szpisljak cserélt, Szilágyi Pétert küldte a pályára Punosevac helyére, hogy erősítse a támadójátékot. A hajrában a csereként beállt macedón légiós Bardhi többször is veszélyeztetett, de a csatár nem tudott a kapuba találni.

A látottak alapján a rutinosabb Újpest megérdemelten nyert, az újonc Békéscsaba továbra is pont nélkül áll a tabellán. Az Előre a másik újonc Vasas ellen augusztus 8-án, szombaton a Kórház utcában javíthat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!