Sport

2014.08.09. 20:50

Magyar kupa: tovább menetel az Előre

Szép számú közönség volt kiváncsi az NB III-as hazaiak, és a nyáron alaposan átalakult NB II-es lila-fehérek kupatalálkozójára. A csabaiak jól kezdtek, és a 10. percben egy jogos 11-esből megszerezték a vezetést.

BEOL

Dunaharaszti—Békéscsaba 1912 Előre 1—2 (1—1) Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, országos főtábla 1. forduló, Dunaharaszti, 400 néző. V.: Ducsai.

Békéscsaba: Czuczi — Bényei, Balog Zs., Juhász Gy., Király — Balázs R. (Birtalan, a 80.), Bagi, Soós, Lőrinczy — Vólent (Berki, a 87.), Szilágyi P. (Kertész, a 74.) Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

10. perc: Szilágyit buktatták a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Vólent biztosan értékesítette, 0—1. 30. perc: kapu előtti kavarodás után Lázár talált a vendégek hálójába, 1—1. 46. perc: Vólent ment el a baloldalon, középre adása után Szilágyi P. hat méterről fejelt a hazaiak kapujába, 1—2. 81. perc: a csereként beállt Birtalant buktatták a 16-oson belül a hazai védők. A megítélt 11-est a sértett végezte el, aki gyengén Kalmár kapusba lőtte a labdát.  

   
  
A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a labda jobbára a két tizenhatos között pattogott. A félidő közepén a lelkes hazaiak egyenlítettek, majd enyhe fölénybe kerültek, ezt jelzi, hogy az első félidőben 4:1 volt a szögletarány a házigazdák javára.

Szünet után az első percben gólt szereztek a lilák. Mindez megnyugtatta a vendégeket, akik több helyzetet is kialakítottak az egyre inkább fáradó hazaiak kapujánál, de azok rendre kimaradtak. A hajrában még 11-est is hibáztak a csabaiak, de ennek ellenére megérdemelten jutottak tovább a kupában. Jó: Kalmár, Lázár, Miholics, ill. Balog Zs., Bagi, Szilágyi P.

Zoran Szpisljak: — Ez a mérkőzés is igazolta, hogy a kupában nincsenek lefutott mérkőzések, és végig százszázalékot kell nyújtani. Az első félidőben nem tudtuk kihasználni, hogy gyorsan előnyt szereztünk. Fordulás után már jobban játszottunk, és ha a helyzeteinket kihasználjuk nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Köszönjük a szurkolók biztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!