Sport

2014.07.31. 17:00

Remek békéscsabai szereplés Kecskeméten

Kecskemét volt a házigazdája szombaton az idei ifjúsági súlyemelő országos bajnokságnak, amelyen a Békéscsabai Súlyemelő Clubot hárman képviselték.

BEOL

Bökfi János vezetőedzőtől megtudtuk, hogy Mitykó Veronika az 53 kg-osok között második helyezést ért el, a nála idősebbek között, hiszen Veronika még csak serdülő korosztályú. Mitykó hat jó gyakorlatot mutatott be, és egyéni legjobbját 5 kg-mal javította meg. Eredményei: szakítás 45 kg, lökés 57 kg, összetettben 102 kg.

A szintén serdülő korú Papp Norbert 77 kg-ban, a legnépesebb súlycsoportban nyolcadik lett, 68 kg-os szakítás, 95 kg-os lökés, és 163 kg-os összetett eredménnyel.
 
Prorok György +94 kg súlycsoportban az ötödik helyen végzett 88 kg-os szakítás, 105 kg-os lökés, és 193 kg-os összetett teljesítménnyel.
Vasárnap rendezték meg a 14. Messzi István emlékversenyt, amelyen öt békéscsabai versenyző lépett dobogóra.

Mitykó Veronika, már a serdülők között újból remekül teljesített. Hozta a testsúlyát a vasárnapi viadalon is, és megismételte az előző napi kiváló teljesítményét, sőt lökésben még túl is szárnyalta. Eredménye 44 kg-os szakítás, 58 kg-os lökés, 102 kg-os összetettel első lett, és négy kg-ra megközelítette a serdülő országos csúcsot.

Balázs Ádám a junior korosztályban 85 kg-ban ezüstérmet nyert. Eredményei: szakítás 95 kg, lökés 124 kg, összetett 219 kg.
Papp Zoltán a juniorok 69 kg-os súlycsoportjában 108 kg-ot szakított, ezzel idei legjobbját érte el, ám lökésben a 131 kg-os kezdő fogása közben meghúzódott a dereka és rontott, emiatt visszalépett, így  összetett eredmény nélkül zárt.

Guliga László a felnőtt 94 kg-ban a második helyen végzett. Szakításban 132 kg-mal, lökésben 168 kg-mal zárt, így összetettben 300 kg-ig jutott. Guliga László ez évi legjobb szakítása után lökésben nem tudta legjobbját produkálni, és ezért maradt le az aranyéremről. A csabai emelő teljesítette a felnőtt első osztályú szintet.

Papp Attila felnőtteknél a 105 kg-os súlycsoportban szoros versenyben lett első. Eredményei: szakítás: 133 kg (új egyéni csúcs), lökés 160 kg, összetett 293 kg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!