Sport

2014.06.25. 12:24

Újra Békéscsabán a Face Team

A békéscsabai helyszínnek hosszú évek óta biztos helye van a Streetball fesztivál versenynaptárában. A békési megyeszékhely Kőbánya, Nyíregyháza, Paks és Oroszlány után az ötödik helyszín.

G. P.

A folytatásban Zánkától—Budapestig további öt városban telnek majd meg a kijelölt pályák. A június 29-én, a Szent István Téren 8 órakor kezdődő 22. OTP Junior Streetball Challange gazdag programot kínál.

A Classic (a 23 év felettieknek) és a streetballból szabályozott keretek közé szorított, 23 év alattiaknak kiírt streetball 3x3 (2020-ra olimpiai sportággá szeretne válni, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nagy hangsúlyt fektet a tömegesítésre) küzdelmeire idén is sok csapatot várnak.

A jelentkezők az elképzelések szerint 14+1 pályán csatároznak majd, az eseményre nyolcvan-kilencven csapat részvételére számítanak. A környékbeli települések ifjú és idősebb kosarasai mellett a Viharsarki Farkasok korosztályosai is felbukkannak majd egy-egy alkalmi társulatban. Mindig nagy érdeklődés kíséri a dobóversenyeket, vannak visszajáró profik, de új belépők is, akik többek között a 3 pontos dobó, a zsákoló és a büntetődobó versenyekben próbálhatják ki magukat az értékes díjakért.

A nevezések folyamatosan érkeznek, érdeklődni a Csaba Center infópultjánál is lehet, regisztrálni online (www.streetballnet.hu) is lehetőség van.
Nem kell újabb öt évet várni a tatabányai akrobatikus kosarascsapatra, a világhírű tehetségkutató-műsor, a Britain''s Got Talent korábbi elődöntősére, a Face Team-re, akik korábban NBA-sztárokkal is felléptek. A tavalyi visszatérésük után ezúttal is tiszteletüket teszik és elkápráztatják a sportág szerelmeseit.


Vida András főszervező tájékoztatása szerint a magyar parlamenti kosárlabda-csapat is csatlakozik a VIP-együttesek mezőnyéhez.

Tekintse meg képgalériánkat a tavalyi eseményről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!