Sport

2014.05.03. 19:48

Értékes csabai siker Szabolcsban

A meccs három góljából kettő öngól lett. A kisvárdaiak próbáltak egyenlíteni, de sikertelenül.

BEOL

Kisvárda—Békéscsaba 1912 Előre 1—2 (0—1)
NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Kisvárda, 1100 néző. V.: Nazsa (Tőkés, Galán). Kisvárda: Nacsa — Kornutjak, Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. — Molnár R., Brankovics (Üveges, a 73.), Nagy B. (Miskolczi, a 61.), Fodor A. — Popovics (Irhás, a 61.), Pavlov. Vezetőedző: Révész Attila. Békéscsaba: Póser — Tolmbaye, Koszó, Balog Zs., Király — Gajdos (Soós J., a 90.), Bagi (Károly, a 77.), Tölgyesi, Lucas — Pantovics, Prasler (Mosquera, a 77.). Vezetőedző: Komjáti András.
Sárga lap: Koszó a 39., Hegedűs T. a 66., Bagi a 70., Soós J. a 91. percben.  
Szögletarány: 7:5 (4:2)

22. perc: Szöglethez jutottak a lila-fehérek. A kis szögletből legurított labdát az előrehúzódó Koszómintegy 15 méterről lőtte kapura, a labda a nagy tömörülésben megpattant Nagy B. lábán, és így került a kisvárdai kapuba, (öngól) 0—1.

52. perc: Tölgyesi remek keresztlabdával indította, Pantovicsot, a szerb csatár mellel levette a labdát, majd 13 méterről nagy gólt lőtt Nacsa kapujába, 0—2.  

75. perc: Irhás beadása után Balog Zsolt lábán a csúszós füvön megcsúszott a labda, és a békéscsabaiak kapujába került, (öngól) 1—2.      
Nagy érdeklődés kísérte a szombati találkozót, hiszen a hazaiaknak a bennmaradás érdekében csak a győzelem volt elfogadható. Esőben kezdődött a mérkőzés, így csúszóssá vált a pálya talaja. Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A folytatásban a lila-fehérek szöglet után megszerezték a vezetést. Mindez megnyugtatta a vendégeket, és méginkább idegessé tette a szabolcsiakat, akik egyre többet hibáztak. A Békéscsaba mezőnyfölénybe került, több helyzete is volt, de azok rendre kimaradtak, így egygólos lila-fehér vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.   
 
Fordulás után a hazaiak nagyobb lendülettel kezdtek, szerettek volna egyenlíteni. Az 52. percben a vendégek növelték előnyüket, még nehezebb helyzetbe sodorva ezzel a Kisvárdát. A hazaiak kettős cserével próbáltak szépíteni. A találkozó hajrájában, a csabai öngól után felcsillant a remény a Kisvárda előtt az egyenlítésre, a szabolcsiak beszorították a lila-fehéreket, akik többször is kapkodtak. Végül nem tudott egyenlíteni a kiesés ellen küzdő hazai együttes.

A látottak alapján, a végig küzdelmes mérkőzésen az Előre megérdemelten győzött, és ezzel őrzi helyét a tabellán a középmezőny elején. Jó: Hegedűs T., Bognár Zs., Molnár R., ill. Póser, Koszó, Király, Gajdos, Pantovics.                

Komjáti András: — Az első félidőben bebiztosíthattuk volna a győzelmet, ha egy-két esetben jó döntést hozunk. A második félidőben 2—0-ás vezetésünk után érthetetlenül kapkodni kezdtünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!