Sport

2014.02.27. 14:20

Hat új játékossal kezdik a tavaszi idényt a lilák

Szombaton 14.30 órakor a Vasas elleni Kórház utcai bajnoki találkozóval kezdődik a tavaszi idény a labdarúgó NB II-ben a jelenleg hetedik helyen álló Békéscsaba 1912 Előre számára. A csapat felkészüléséről, a tervekről Komjáti András vezetőedzővel beszélgettünk.

Verasztó Lajos

— Miként ítéli meg a csapat téli felkészülését? Elvégezték-e a tervezett munkát?
— A tervezett munkát a felkészülés során elvégeztük. Nagyon hasznos volt a két hetes tiszaújvárosi edzőtáborozás, ahol remek körülmények között készülhettünk a tavaszi szezonra. Itt kell elmondanom, hogy a Kórház utcában csak a műfüves pályán tudtunk edzeni és játszani. Szeretném hozzátenni, hogy a műfüves pálya — amelyet az utánpótláscsapatok is használnak — zsúfolt, emiatt két edzőmérkőzésünket is Gyulára kellett vinnünk, mivel a meccsek időpontjában edzést tartottak a fiatalok. Füves pályán csak Gyulán játszottunk a felkészülés során, így most a Vasas ellen idén először lépünk a Kórház utcai centerpálya gyepszőnyegére. Sajnos a felkészülés utolsó előtti hetében többen is kiestek sérülés miatt, így Balog Zsolt, Calvin Tolmbaye, és Bagi István valószínűleg nem léphet pályára a nyitányon, de kérdéses Király Patrik, Albert István és Károly Bálint szereplése is.      

— A télen négyen távoztak és hatan érkeztek a csapathoz. Erősebb-e a mostani keret mint az őszi volt? 
— A télen távozott Mészáros László a Szigetszentmiklóshoz, Radványi Dávid a REAC-hoz, míg Kiprich Dániel és Szűcs István új klubja nem ismert. Leigazoltuk az NB I-es Kecskemétből Koszó Balázst, és a szintén NB I-es Mezőkövesdből Bagi Istvánt. A Puskás Akadémiáról kölcsönbe érkezett két tehetséges fiatal, Gajdos Zsolt és Károly Bálint. Németországból jött a csatár, Thomas Prasler, aki a közelmúltban megkapta a magyar állampolgárságot. A fiatal védő, Pataki Zsolt legutóbb Olaszországban játszott. Úgy gondolom, hogy a télen minőségileg javult a keret, a támadósorunk erősebb lett. Az újak közül két-három labdarúgó a kezdőcsapatban szerepelhet.   

— Milyen tervekkel vágnak neki a tavaszi szezonnak? Biztosítottak-e a feltételek?
— Itt Békéscsabán félévente-évente új csapatot kell kialakítani, három-négy embert kell beépíteni az együttesbe. Jó lenne, ha volna egy állandó nyolc-tíz tagú mag, akikre hosszú távon lehetne számítani. Előrelépést várunk a tavasszal bár ez nem lesz könnyű, hiszen valamennyi csapat erősített a télen, és nagy harc lesz a bajnoki címért és a kiesés elkerüléséért. Úgy gondolom, ha sérülések nem jönnek közbe, akkor az első öt közé bekerülhetünk az idény végére. Ami az anyagiakat illeti az NB II-höz szükséges költségvetés biztosított. A létesítménnyel vannak gondok, hiszen télen csak a műfüves pályán tudtunk edzeni, és mint korábban említettem az is túlzsúfolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!