Sport

2013.11.29. 08:34

Sélley Anna és Gregor László a törökországi vb-n

A kick-box őszi szezonja meglehetősen zsúfolt. Szeptember óta szinte egymást érik a nagy világversenyek, a versenyévad legfontosabb eseményei.

BEOL


Most egy újabb megmérettetés következik, november 30-a és december 8-a között Törökországban, Antalyában rendezik meg a WAKO point-fighting, light-contact, low-kick és full-contact világbajnokságot, amelyen a magyar kick-box válogatott is indul. A magyar csapat nagy megmérettetés előtt áll, ugyanis hatalmas a mezőny, annak ellenére, hogy egy kategóriában és egy súlycsoportban minden ország csak egy versenyzőt indíthat.

Magyar szinten az aktuális országos bajnok képviseli hazánkat. A válogatottban helyet kapott light-contactban, a +70 kg-os súlycsoportban Sélley Anna, a Békéscsabai Lakótelepi SE sportolója, aki tanulmányai miatt a fővárosban készült a megmérettetésre.

A magyar csapattal tart Sélley Anna edzője, Gregor László is, aki a két magyar versenybíró egyike lesz. A békéscsabai szakember a ringben bíráskodik majd, full-contactban. Sélley Anna esélyeiről a következőket mondta:

— Több szakember szerint is minden idők legkeményebb világbajnoksága előtt állunk, és ez érvényes Sélley Anna súlycsoportjára is. Sok függ attól, milyen lesz a sorsolás, és attól is, mennyire tudja a saját  darálós stílusát pontokkal érvényesíteni. Hogy tanulmányai mellett mennyire sikerült a felkészülés, azt én is kíváncsian, és optimistán várom!

A világbajnokság programja szerint a magyar csapat november 30-án Isztambul érintésével utazik repülőn Antalyába, s még aznap sor kerül a mérlegelésre. Másnap rendezik a WAKO kongresszusát, amelyen nagyon fontos események várhatók. December 2-án hétfőn délelőtt a sorsolást bonyolítják le, majd a versenybírák értekezlete következik. Este nyolckor, az ünnepélyes megnyitó után több selejtező mérkőzést is megrendeznek, a legnépesebb súlycsoportokban.

Kedden, szerdán, és csütörtökön egész nap folynak a selejtezők. Pénteken, a döntőbe jutásért vívott mérkőzéseket, és a döntők első felét rendezik majd. Szombaton a többi döntőre kerül sor, majd utána a záró est, a „Sayonara Party” következik, amelyen várhatóan minél több magyar ünnepelhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!