Sport

2010.03.06. 17:48

Labdarúgás: győzelemmel kezdte a tavaszt az Előre

Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE—Vecsés 1—0 (0—0) – NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 250 néző. V.: Takács (L. Tóth, Agócs).

V. L.

Békéscsaba: Máthé — Dócza, Csiszár, Rubus, Horváth T. — Kovács T., Bakró, Pozsár, Makra (Bernáth, 60.) — Balázs (Berki, 77.), Balog M. Vezetőedző: Belvon Attila. Vecsés: Vezér — Máj, Mboussi, Kiskapusi, Horváth Sz. (Ponczok, 97.) — Ködöböcz, Lannert, Gulyás, Molnár V. (Patkó, 67.) — Kormos, Dosso. Szakmai igazgató: Herédi Attila.

Sárga lap: Gulyás a 45., Pozsár az 56., Kormos a 76. percben.
Szögletarány: 8:3 (2:3).

62. perc: Pozsár szöglete után Balázs közelről lőtt, Vezér még bravúrral beleütött a labdába, ám Balog M. három méterről a kapuba lőtte a labdát, 1—0.

A találkozó előtt egy perces néma felállással emlékeztek három közelmúltban elhunyt sportemberre, Fülöp Imrére, a Jamina SE elnökére, Borbély Ferencre, a klub egykori tulajdonosára és Fodor Andrásra, aki az 1990—91-es szezonban játszott az Előre csapatában.

Az első negyedórát a vendégek kezdték jobban, ügyes passzokkal közelítették meg a hazaiak kapuját. A 14. percben a nemrégen még a Békéscsabát erősítő Ködöböcz Csaba 22 méteres lövése után a felső léc és a bal kapufa találkozásánál csattant a labda. A folytatásban is a vendégek irányították a játékot. A 32. percben Molnár Viktor fejelte a kapufára a labdát Dosso beadása után. A 42. percben a sokat mozgó Dosso Kormos kiugratása után átemelte a labdát Máthé kapuson, a labda a felső lécen csattant.

Szünet után egy más felfogású Előre jött ki a pályára. Mindezt jelzi, hogy előbb Pozsár szabadrúgását védte bravúrral Vezér, majd Csiszár fejese alig kerülte el a jobb sarkot. A lila-fehérek próbálkozásait a 62. percben siker koronázta, a télen Kecskemétről érkezett Balog M. közelről gólt szerzett. A folytatásban is a békécsabaiak irányították a játékot, majd az utolsó negyedórában feljött a Vecsés, a vendégek mindent megpróbáltak, de a lila-fehérek védelme visszaverte a támadásokat.

A tavaszi nyitányon a hideg időben, viszonylag jó talajú pályán két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első játékrészben a télen több volt NB I-es labdarúgóval megerősített Vecsés irányította a játékot és három kapufát szerzett. Fordulás után a lila-fehérek kerültek mezőnyfölénybe, több veszélyes akciót vezettek és az ebben a játékrészben mutatott teljesítményük alapján megérdemelten nyertek.

Jó: Dócza, Csiszár, Pozsár, Balog M., ill. Vezér, Mboussi, Ködöböcz, Dosso.

Belvon Attila: — Egy nagyon erős Vecsés ellen győztünk. Amitől féltem bejött, hiszen a pálya talaja lelassította a játékunkat. A második félidőben kedvezett, hogy szétszakadt a pálya, de a legfontosabb, hogy három pontot szereztünk.

Herédi Attila: — Mezőnyfölényünk és három kapufánk ellenére rúgott gól és pont nélkül maradtunk Békéscsabán.

(L. Tóth, Agócs). V. L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!