Sport

2010.03.20. 17:52

Labdarúgás: fájó vereség hazai pályán

Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE—Ceglédi VSE 0—2 (0—1) – NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 300 néző. V.: Sándor Cs. (L. Tóth L., Hadházi).

V. L.

Békéscsaba: Máthé — Borbély (Bagyinszki, a 38.), Csiszár, Rubus, Horváth T. — Bakró, Pozsár, Makra (Berki, az 59.) — Balog M. (Cseke, a 27.), Balázs, Bernáth. Vezetőedző: Belvon Attila. Cegléd: Rézsó — Miklósvári, Villányi, Buzás, Tóth A. — Fekete A., Kenderes, Rebecsák (Horváth D., a 65.), Lázár — Selei (Nagy A., a 81.), Kovács I. (Tóth M., a 83.). Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Makra a 28., Bakró az 56., Miklósvári a 64., Pozsár a 67., Cseke a 90. percben.
Szögletarány: 4:5 (3:2). 

35. perc: egy eladott békéscsabai labdával Kovács István kilépett a védők közül, a 16-oson belül elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd közelről az üres kapuba gurította a labdát, 0—1.
91. perc: Kenderes a balösszekötő helyén betört a 16-oson belülre, elvitte a labdát a kifutó Máthé mellet, majd középre adott és az érkező Horváth Dávid hat méterről az üresen maradt kapuba lőtt, 0—2.

A tabellán egymás mögött álló két csapat igazi futballidőben lépett pályára. Az első percek csabai fölénye után kiegyenlítetté vált a játék. A vendégeknél a gyors Kovács István cseleivel és megugrásaival jelentett veszélyt a csabai kapura. A 22. percben Balog M. az alapvonalnál bokasérülést szenvedett, már nem is térhetett vissza a pályára.

A félidő hajrájában a télen a Ferencvárosból kölcsönbe érkezett Kovács István megszerezte a vezetést a Ceglédnek. Szünet után nagyobb sebességgel kezdtek a lila-fehérek, de a vendégek védelme és Rézsó kapus jól állta a sarat. Belvon Attila edző mindent megpróbált az egyenlítésért, a támadószellemű Berkit küldte a pályára Makra helyett.

A 74. percben Pozsár 17 méteres szabadrúgása után Rézsó a jobb kapufánál bravúrral mentett. A ceglédiek a hajrában cserékkel próbálták kihúzni az egy gólos vezetést. Belvon Attila az utolsó nyolc percben Csiszárt is felküldte a csatársorba, hogy a nyurga játékos fejjel veszélyeztessen, a védelembe Bakró húzódott vissza. A vendégek egy gyors kontra után a hosszabbításban megszerezték második góljukat.

A látottak alapján a szezon leggyengébb játékát nyújtó lila-fehérek ellen teljesen megérdemelten nyert a Cegléd, amely jobban akarta a győzelmet. A csabaiaknak el kell gondolkodniuk a mutatott teljesítményen és a jövőben sokkal nagyobb odaadással kell futballozniuk, ha eredményt akarnak elérni.

Jó: Csiszár, Bakró, ill. Rézsó, Miklósvári, Buzás, Selei, Kovács I.

Belvon Attila: — Érthetetlenül állok a mai teljesítményünk előtt, azt hittem nekünk egy egységes, jó csapatunk van. A játékosok részéről sokkal nagyobb alázat szükséges a labdarúgás iránt. Simon Antal: — A két vereség után idegesen kezdtünk. Kovács István gólját követően megnyugodtunk és a hajrában egy kontra után növelni tudtuk az előnyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!