Sport

2010.01.19. 19:20

Újabb adományok élsportolóktól

Kedd kora reggel ismét nagy öröm érte a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Rehabilitációs és Módszertani Központ E osztályosait. Ugyanis — mint a korábbi években oly sokszor — ezúttal is a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club legeredményesebb sportolói, edzői kopogtattak az ajtajukon, akik ismét adománnyal érkezetek.

BEOL

De kik is az E osztályosok? Nos, az otthon rehabilitációs részlegének lakói, akik 18 évesek vagy idősebbek, halmozottan sérült fiatalok, többségük kerekes székhez kötöttek. Minden bizonnyal sokan találkozhattak velük, hiszen szívesen járnak a különböző sporteseményekre, gyakran feltűnnek az atlétikai viadalokon, a kézi- és labdarúgó-mérkőzéseken.

Kedden egyébként a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club világbajnokságon döntős válogatott atlétái: Gregor László középtávfutó és Bagi Ákos gátfutó adta át az ajándékot Sziszák Katalinnak, az intézmény igazgatójának. Mégpedig a Déli Apró Szilveszteri Futógála nevezési díjának negyven százalékát, amelyet a Degré utcai otthon lakói a tervek szerint a nyári táborozásra fordítják.

A klub versenyzői elmondták, hogy immár tíz esztendeje adakoznak nemes célokra, korábban a csabai kórház gyermekosztályát támogatták, s csaknem öt éve az otthon E osztályának nyári táboroztatását segítik. Hozzátették, öröm számukra, hogy segíthetnek a teljesebb élet feltételeihez ezzel a felajánlással.

Az ünnepélyes pillanatok, amikor Sziszák Katalin, az intézmény igazgatója átveszi Gregor Lászlótól (középen) és Bagi Ákostól, a két utánpótlás világbajnokságot is megjárt atlétától a Szilveszteri futógála nevezési díjainak negyven százalékát.

Ezek is érdekelhetik