Sport

2010.01.15. 20:14

Békéscsaba-Veszprém: a vártnál könnyebb győzelem

Mondi-Békéscsabai Előre NKSE—Veszprém Barabás 36—20 (18—10) NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 1200 néző. V.: Kisfalvi, Péli.

J. P. - V. L.

Békéscsaba: TÓTH ZS. — Bódi 4, Cifra 2, Rácz 4, SZEKERES 5, Takács 3, Kelemen 3. Cs.: Futaki, Veress (kapusok), NYIKOLAJENKO 11 (5), Tóth K. 2, Szögi, KISFALUDY 2, Kovács A. Vezetőedző: Mátéfi Eszter. Veszprém: Lengyel — Földes K. 2, Weigel 1, Gertsmár R. 2, SZABADFI 3, Veszeli 5 (2), Horváth V. 2. Cs.: Hoffmann (kapus), Koszorús, Mocsai, SMIDÉLIUSZ 4, Vida, Földes V. 1, Bognár. Vezetőedző: Gyurka János.  
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2. 
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2—0, 4. p.: 2—2, 12. p.: 9—3, 17. p.: 12—4, 26. p.: 14—10, 35. p.: 21—11, 42. p.: 27—16, 53. p.: 33—19.

Hazai környezetben utoljára két hónappal ezelőtt láthattunk a pályán a békéscsabai hölgyeket, sok szurkolónak már hiányérzete lehetett. Az ok prózai: a november 13-ai Kiskunhalas elleni találkozó után volt egy világbajnokság és jöttek az ünnepek. A szünet után most azonban újra élményben lehetett része annak a mintegy 1200 szurkolónak, aki pénteken este kilátogatott a sportcsarnokba. 

Mintha nem is lett volna átmeneti időszak, nagy lendülettel vetette küzdelembe magát a két csapat. A két gyors csabai akciógólra két hetesből esett Veszeli gól érkezett, s ekkor volt utoljára szoros az állás. Szekeres Kláráék begyújtották a rakétát és pillanatok alatt jelentős előnyre tettek szert. A vendégek kapusa, Lengyel Edit csak akkor találkozott a labdával, amikor a gól után ki kellett kotornia azt a hálóból. Nem véletlen, hogy Gyurka János edző hamar lecserélte a portást. Ám ez sem segített a veszprémieken, ugyanis Kelemen Éva és Olga Nyikolajenko is beindította a gólgyártást.

A vendégeknél az egykori gólkirály, Veszeli Judit azonban gyengélkedett, az első játékrészben csupán a két büntetőből esett gólját jegyezhettük föl. Persze ebben része volt a hazaiak kapusának, Tóth Zsanettnek is, aki nagy napot fogott ki. Amikor Mátéfi edző lecserélte, először csodálkoztunk, de aztán hamar világossá vált: minden kapusnak játéklehetőséget kívánt adni.

S mindhárman éltek is vele, ugyanis Futaki Hajnalka és Veress Zsuzsa is remekelt. A fordulás után hamar tíz gólra nőtt a két csapat közötti különbség. A hazaiak edzője egymás után küldte be a kispadosokat, akik ugyancsak éltek a bizalommal, aminek eredmény: tovább növekedett a két csapat közötti különbség. Gyurka edző is cserélt, ám a vendégek kispadján — Smidéliusz Júlia kivételével — nem voltak ütőképes játékosok.

Így végül a vártnál sokkal könnyebb és nagyobb különbségű győzelmet aratott a lila-fehér egylet — teljesen megérdemelten volt 16 gól különbség a két csapat között. A finisben pedig már látványos elemekkel szórakoztatta az együttes a csarnokba kilátogatókat.

Mátéfi Eszter: — A múlt héten keményen dolgoztunk. Most pedig megpróbáltunk nagyobb ritmusban játszani, ami sikerült is. Mindenkinek lehetőséget adtam, és így is nagy különbséggel győztünk.
Gyurka János: — Sok hibával kezdtünk, amiből kontragólokat kaptunk. A Békéscsaba hamar megnyugodott és már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát.   

A találkozó előtt Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere az elmúlt év legjobb békéscsabai edzőjének, Mátéfi Eszternek és 2009 legjobb sportolójának, Szekeres Klárának nyújtott át egy-egy serleget. Hanó Miklós alpolgármester és Szabó Károly az egyesület elnöke és Fülöp Csaba gazdasági vezetője virágcsokorral köszöntötte a decemberi kínai világbajnokság békéscsabai résztvevőit, Bódi Bernadettet, Szekeres Klárát, Tóth Katalint és az ukrán légiós Olga Nyikolajenkot, valamint Mátéfi Esztert, a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Ugyancsak virágcsokrot kapott a héten Győrből kölcsönbe érkezett juniorválogatott, Kisfaludy Anett. Ezt követően egyperces néma felállással adóztak a közelmúltban elhunyt Fülöp Imre, a Jamina SE elnöke emlékének, aki Fülöp Csabának, a lila-fehérek gazdasági vezetőjének az édesapja volt.


NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 1200 néző. V.: Kisfalvi, Péli. J. P. - V. L. A találkozó előtt Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere az elmúlt év legjobb békéscsabai edzőjének, Mátéfi Eszternek és 2009 legjobb sportolójának, Szekeres Klárának nyújtott át egy-egy serleget. Hanó Miklós alpolgármester és Szabó Károly az egyesület elnöke és Fülöp Csaba gazdasági vezetője virágcsokorral köszöntötte a decemberi kínai világbajnokság békéscsabai résztvevőit, Bódi Bernadettet, Szekeres Klárát, Tóth Katalint és az ukrán légiós Olga Nyikolajenkot, valamint Mátéfi Esztert, a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Ugyancsak virágcsokrot kapott a héten Győrből kölcsönbe érkezett juniorválogatott, Kisfaludy Anett. Ezt követően egyperces néma felállással adóztak a közelmúltban elhunyt Fülöp Imre, a Jamina SE elnöke emlékének, aki Fülöp Csabának, a lila-fehérek gazdasági vezetőjének az édesapja volt.

-->

Ezek is érdekelhetik