Sport

2009.04.15. 15:54

Belvon szerint az Előre képes a bentmaradásra

A szezon végéig kötöttek szerződést Belvon Attilával, az NB II-es Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE új trénerével. A menesztett edzőt, Kiss Jánost váltó szakember lapunknak nyilatkozva elmondta: bízik a nagy múltú csapat bentmaradásában.

v. l.

A fiatal szakemberrel a szezon végéig kötöttek szerződést, amennyiben az együttes bent marad a második vonalban, akkor egy évvel meghosszabbítják a megállapodást.

— Megkerestek a klub vezetői és én gondolkodás nélkül fejest ugrottam a mélyvízbe. Bízom abban, hogy az elmúlt hetek gyengébb teljesítménye után sikerül felráznom a csapatot. Az idő rövid, hiszen kedden vettem át a gárdát és négy napunk van az MTK II. elleni mérkőzésig. Sajnos különböző okok miatt Schvarczra, Bernáthra, Borbélyra, Simonra, Kovács Dánielre nem számíthatok szombaton, de bizonytalan Máthé kapus játéka is. Az elmúlt időszakban egyébként figyelemmel kísértem az együttes hazai találkozóit, de a legutóbbi kettőn, a Fradi és az ESMTK ellenin nem voltam kint.

— Miben tervez változást, elérhető-e a bentmaradás?
— Az első edzésen nem voltak derűsek az arcok, viszont nagyon koncentráltan dolgoztak a fiúk. Ha nem bíznék a bent maradásban, el se vállaltam volna ezt a megtisztelő feladatot. Egyébként a labdarúgókban is tudatosítani szeretném, hogy ők egy nagy múltú egyesület játékosai, és mindent meg kell tenniük a siker érdekében. A mérkőzésekre kilátogató szurkolókat — legyenek azok háromszázan vagy háromezren — ki kell szolgálni. Dinamikusabb, bátrabb játékot várok a csapattól, a középpályán agresszív labdaszerzést. A játékosállományt képesnek tartom a bentmaradásra. Egy biztos: sokat kell dolgoznunk a következő hetekben. A klub szakmai stábjával és a labdarúgókkal közösen egy cél érdekében kell tevékenykednünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!