Sport

2009.01.17. 18:16

Elindultak a csapatok Budapestről Bamakoba

Szombaton reggel több, mint száz, köztük két Békés megyei csapat gördült le autójával a Budapest-Bamako-rali rajtrámpájáról és megkezdték 7632 kilométeres kalandjukat Mali fővárosába.

M. P. M. - L. J.

Az indulás előtti napon, pénteken a szervezők még ellenőrizték a „fapados Dakar” résztvevőinek kötelező felszerelését. Egyebek mellett homokvassal, vontatókötéllel, tűzoltó készülékkel, benzines kannával és műholdas telefonnal is rendelkezniük kellett a flúgos futam csapatainak.
Idén a Budapest-Bamako két teljesen különböző útvonalon halad. A kemény, látványos afrikai terep szerelmesei a verseny kategóriában, míg a valamivel lazább szakaszokat választók a túra kategóriában mérettethetik meg magukat. Mindkét Békés megyei egység utóbbiban indult.

— A túrásoknak sem könnyű az útvonala, rengeteg félsivatagos, sivatagos nyugat-afrikai szűzterület szerepel versenytérképünkön — mesélte Garai András. A Napestig csapatának szarvasi kapitányát a magyar-szlovén határnál értük el telefonon. Elmondta, az első napon úticéljuk Velence, itt töltik majd az éjszakát. Gond nélkül útra kelt a másik szarvasi egység, a Békés Vándor csapata is. Védő Pál, Védő Erika és Varga Péter nem mennek üres kézzel a hosszú útra: a támogatóknak köszönhetően élelmiszereket, sportszereket, iskolaszereket és ruhaneműket visznek az afrikaiaknak. Elszántak, s mint mondják, nem csak odafelé, hanem vissza is autóval jönnek majd. Nem követik azok példáját, akik odakint eladják a kocsit, s inkább repülővel utaznak haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!