Madarász Laura

2019.11.25. 09:57

Ezek a mai fiatalok!

Sokszor halljuk ezt a mondatot az idősebbek szájából. Régebben nem értettem, hogy mi lehet a bajuk a korosztályommal, de manapság néha már én is a fejemet fogom egy-egy durvább dolog hallatán, noha még nagykorú sem vagyok.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

Ilyen dolog például a bulizás. Mivel ebben a témában nem vagyok annyira otthon, a 22 éves nővéremet és a nála egy évvel idősebb barátját kérdeztem meg. Dorka 18 évesen ment először buliba. Azután se vitte túlzásba, csak évente egyszer járt el szórakozóhelyre. Miklós viszont már 14 évesen megismerkedett a kikapcsolódás ezen fajtájával. Sőt, hetente kétszer is eljárt szórakozni. Mára ez kicsit megváltozott. Most már együtt mozdulnak ki, de a nővérem által bevezetett évenkénti alkalmat tartják. Hetente elmennek egy sörözőbe, de az csak a barátaikkal való beszélgetésről szól.

Az ilyen alkalmakon átlagban 14 és 16 év közötti fiatalokkal találkoznak, de állításuk szerint láttak már ott 13 éves gyereket is, ami azért különös, mert a megengedett korhatár a 16 év. Véleményük szerint azért terjedt el ennyire az időtöltés ezen fajtája, mert mostanában ez a divat. A tinédzserek nagyon sok dolgot csak azért csinálnak, mert nem akarnak kilógni a sorból. Miklós is azt mondta, hogy azért kezdett szórakozni járni, mert vonzotta a sok ember. Dorka szerint szörnyű, hogy ennyire nincs ízlése a mai fiatalságnak. Mindenki ugyanazt a zenét szereti és hallgatja. Ezzel ellentétben a barátja azt állítja, hogy ez normális, hiszen ő és barátai is ezt csinálták ilyen idős korukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!