PR

2020.08.12. 12:43

EGYÜTT EGYMÁSÉRT A MIKES-BEN

2020-ban különösen fontos értékké vált a közösséghez tartozás, maga a közösség, ami olyan együttműködésre szerveződött emberi csoport, amelyet a közös érdek, közös cél, közös értékrend és közös tudat tart össze, a MIKES esetében ez a magyarsághoz tartozás és a katolikus értékrend. Fontos az együttes élmény ereje, mert a közös szokások révén kialakult elvárások lesznek a szabályozók az ember egyéni és a közösségeik életében is még a megpróbáltatásokkal teli körülmények között is, sőt azok ellenére.

Középiskolai közösségünk várja azokat a helyi és környékbeli tanulókat, akik családias közösségben és biztonságos környezetben kívánják megalapozni felsőoktatásban való továbbtanulásukat, magasabb szintű szakmatanulásukat. A kiválasztott célnak megfelelően folyik a felkészítés közép- és emelt szintű érettségire akár a kötelező, akár a választható tantárgyakból (pl. kémia, biológia, vizuális kultúra, ének-zene). Évtizedek óta tanítjuk a Honvéd Kadét Programon belül a honvédelmi, továbbá a belügyi rendészeti ismereteket, önvédelemmel, airsoft- és légpuska-lövészettel színesítve a tananyagot.

Általános iskolánkban a „Határtalanul” pályázattal erősítjük a határon túliakhoz való kötődést. Az ötnapos októberi erdélyi utat természeti csodák (sóbányák, Tordai hasadék, Medve-tó, Békás-szoros) és templomok felkeresése jegyében szervezzük: Nagyvárad (Székesegyház), Kolozsvár (Szent Mihály templom), Székelyderzs (erődtemplom), Csíksomlyó (ferences kegytemplom), Brassó (fekete templom), Csíkszereda (Makovecz-templom), Gyulafehérvár (érseki székesegyház).

Óvodai közösségeink számára különösen szép ez az év, hiszen a Rózsa utcai óvodában közel 80 millió Ft-os felújítás utáni gazdaságosan működő, megfiatalodott épület vár a kisgyermekekre; a korábban felújított Fő utcai óvodaépületben pedig a fűtés újulhatott meg többmilliós forrásból. A játszóudvarok felújítását a „Zöld-Rózsa” óvodai alapítvány vállalta. A szép környezetben folyamatosan biztosítjuk a dolgozó szülők 42 kisgyermeke számára a „nyári óvodát”, így nálunk augusztusban sem lesznek zárt kapuk. Napirendünk szerves része itt is az „elcsendesedés”, hiszen évek óta úgy látjuk, hogy a gyermekek „nyugtatására” kell törekednünk. Valljuk, hogy a lelki egészség alapja a kiegyensúlyozott gyermeki lét.

Közösségfejlesztési gyakorlatunk azt mutatja, hogy hozzáértő segítséggel a gyermekek és fiatalok képesek maguk elé értékálló célokat és feladatokat kitűzni, s ezeket meg is tudják valósítani. Együtt egymásért folytatjuk munkánkat 2020-2021-ben.

Molnár Mihályné igazgató

www.facebook.com/mikes.kelemen

5830 Battonya, Fő u. 72., tel.: 06-68-456-040

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában