emlékkiállítás

2019.04.24. 17:41

Békéscsabára érkezett az Aranylabda

Albert Flórián Emlékkiállítás nyílt április 26-án a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A Békéscsabán először látható kiállítás bemutatja az egyetlen magyar Aranylabdás labdarúgó, Albert Flórián pályafutását, továbbá azt a szellemiséget, amelyet élete során a sportpályán és azon túl is képviselt.

A tárlat egyszerre kínál élményt a családosoknak, iskoláskorúaknak és az idősebb generációnak is. A fiatalok közelebb kerülhetnek a múlt eseményeihez és megismerkedhetnek egy példaértékű sportpályafutás történetével, az idősebbek pedig a magyar labdarúgás egyik legszebb időszakának felelevenítésével újra átélhetik a korábbi sportsikerek, ezen belül is elsősorban Albert Flórián, a „Császár” legemlékezetesebb pillanatait, eredményeit.

Az újszerű kiállítási élmény egyfelől a korszerű kiállítástechnikában, az interaktivitásban, másfelől Albert Flórián saját szavaival előadott életrajzi beszámolójának közvetlen hangneméből fakad. A május 12-ig megtekinthető tárlaton a különleges sporttörténeti

ereklyék, a sportfelszerelések és számos személyes tárgy mellett a mindmáig egyetlen magyar által elnyert Aranylabda is megtekinthető.

Bővebb információ ide kattintva olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában