Hirdetés

2023.11.09. 10:40

Értékesítői munkalehetőségek Győrben

Az értékesítői pozíciók kiváló karrierépítési lehetőségeket kínálnak azok számára, akik jól kommunikálnak és könnyen megtalálják a közös hangot másokkal. Természetesen ezek a pozíciók Győrben is elérhetőek, méghozzá megannyi változatos iparágban. A következőkben körbejárjuk az értékesítői munkakörök jellemzőit, továbbá szót ejtünk a városban elérhető lehetőségekről is!

PR cikk

Forrás: GyorAllas.hu

B2C és B2B értékesítés

Az értékesítői pozíciókat általában két nagy csoportra szokták osztani: B2C (Business-to-Consumer) és B2B (Business-to-Business) csoportokra. Előbbi, vagyis a B2C csoportba tartozó értékesítők azok, akik közvetlenül a végfelhasználókkal, tehát a fogyasztókkal kerülnek kapcsolatba. Alapvető feladatuk az olyan termékek és szolgáltatások értékesítése, amelyeket a mindennapi átlagos magánszemélyek vagy háztartások használnak. A kiskereskedelmi üzletekbe, autókereskedésekbe és online áruházakban például jellemzően B2C értékesítés történik.

Ezzel szemben a B2B értékesítők vállalati környezetben dolgoznak, azaz adott céget képviselve más vállalkozásoknak értékesítenek termékeket és szolgáltatásokat. Példaként lehetne említeni a különböző informatikai megoldásokat, gyártó gépeket és berendezéseket, valamint irodai eszközöket, amelyekre jellemzően különböző vállalatok, intézmények és szervezetek tartanak igényt.

Értékesítői feladatok

A B2C és a B2B értékesítők feladatai sok tekintetben hasonlóak, ugyanakkor bizonyos fokú eltéréseket is mutatnak. A B2C értékesítők közvetlen kapcsolatban állnak a végfelhasználókkal, vagyis fontos feladatuk, hogy segítsék őket a termékek vagy szolgáltatások kiválasztásában, az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában. Felelősségük továbbá, hogy népszerűsítsék is az értékesíteni kívánt terméket/szolgáltatást, valamint átfogó bemutatóval szolgáljanak az érdeklődök számára. Mindemellett pedig segítik a vásárlókat az ajánlatok megértésében és a vásárlási döntéshozatalban.

A B2B értékesítők esetében a kommunikációs tevékenységek ugyancsak előtérbe kerülnek, bár ez esetben inkább a kapcsolatépítésen van a hangsúly. Feladatuk, hogy hosszú távú kapcsolatokat építsenek ki, illetve tartsanak fennt. Munkájuk során feltérképezik a potenciális ügyfeleik üzleti igényeit, valamint hangsúlyozzák a kínált termék/szolgáltatás hasznosságát. Felelősségi körükbe tartozhat továbbá az ajánlatok és a szerződések kialakítása, illetve előkészítése is, ami olykor egy meglehetősen komplex feladat, hisz a képviselt cég és az ügyfelük igényeit is szem előtt kell tartaniuk.

Értékesítői álláslehetőségek Győrben 

Az értékesítői álláslehetőségek skálája meglehetősen széles Győrben. Ezt támasztja alá a GyorAllas.hu weboldal, ahol B2C és B2B típusú győri értékesítői állások egyaránt jelentek már meg a kínálatban. Néhány Konkrét B2C példát említve, kerestek már értékesítőt táplálékkiegészítőkkel és gyógynövényekkel foglalkozó üzlethez, lakástextil szaküzlethez, valamint villamossági üzlethez is a portálon keresztül.

A B2B értékesítői pozíciók kapcsán pedig érdemes kiemelni a különböző területi képviselői és kereskedelmi képviselői álláslehetőségeket, amelyek megjelenésére már több alkalommal is volt példa a GyorAllas.hu felületén. Ezen munkakörök számos értékesítői tevékenységgel is

együtt járnak, hisz betöltőik többek között az új partnerek felkutatásáért, a már meglévők időszakszerű látogatásáért, a szerződések előkészítéséért, valamint az egyes piackutatások lebonyolításáért is felelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában