Hirdetés

2023.10.29. 06:53

A jövő agrárgenerációját keressük

A ma diákjai a holnap munkavállalói.

PR cikk

Összefogott az üzleti élet az oktatással és egy példaértékű kezdeményezés keretében olyan oktatóterem épül a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a FirstFarms Hungary Kft. és az Aliter-P Kft., a Big Dutchman technológiai forgalmazó közös projektjeként, amely új környezetbe helyezi az állattenyésztéshez, azon belül is a sertéstenyésztéshez kapcsolódó képzést. A legújabb technológiai megvalósításokat felvonultató gyakorlati terem várhatóan 2023 decemberére készül el. A nemzetközi tőzsdei vállalat, a FirstFarms tevékenysége állattenyésztésből és az azt kiszolgáló növénytermesztésből áll. 

Magyarországon a sertéstenyésztés a fő profil, jelenleg közel 80 munkavállalót foglalkoztatunk 4 telephelyen. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy megismertessük a fiatal generációval azt a fajta innovatív gondolkodást, modern szemléletet, amelyet a telepeinken képviselünk. Hisszük, hogy a generációváltást nem szabad figyelmen kívül hagyni, reagálni kell a fiatalok igényeire, hiszen a ma diákjai a holnap munkavállalói - hívta fel a figyelmet Sarusi-Kis Tamás, a FirstFarms Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A FirstFarms Hungary kft. termelési vezetője Gecző Viktor ismertette a technológia használatát, illetve a mezőhegyesi Pályaorientációs Napon a diákok is megtekinthették a készülő oktatótermet 
Fotó: Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Magyar Tibor gyakorlati oktatásvezető elmondása alapján az ágazati oktatás keretein belül az állattartó telepekre szervezett szakmai tanulmányi kirándulások nehezen valósultak meg, így merült fel annak a gondolata, hogy a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is rendelkezhetne egy legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt sertéstenyésztő tanműhellyel.

A sertéságazatnak ma az állategészségügy kulcsfontosságú területe, a telepeket a számos járványügyi protokoll betartásával lehet csak üzemeltetni. Ehhez megfelelő infrastruktúrára és szakmai felkészültségre van szükség. Iskolánk fenntartójának és duális képzési partnerének, a Ménesbirtoknak nincsen sertéságazata, a most kialakításra kerülő oktatóteremben élő állatok nélkül, mégis teljeskörűen tudjuk modellezni a legmodernebb üzemi környezetet, a technológia állategészségügyi, járványvédelmi előírások szerinti, megfelelő használatát - hangsúlyozta Tarkó Gábor, a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

A FirstFarms Hungary Kft. évek óta kiemelt figyelmet fordít a felnövekvő generációval való kapcsolattartásra. Mentorprogramot hozott létre, szintén a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal együttműködve, telepi körút keretében bemutatta a környező iskoláknak, járási intézményeknek az épülő telepeket és ösztöndíjprogramot is elindított. Hiszünk abban, hogy az agrárgazdálkodás utánpótlásának biztosítása egy kihívásokkal teli, ám mégis hatalmas lehetőségeket rejtő társadalmi szerepvállalás, amelyben a FirstFarms felelősséggel és aktívan vállal szerepet - tette hozzá Sarusi-Kis Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában