Hirdetés

2023.04.28. 17:47

Szombaton rajtol a Bird, pénteken még bárki ingyen kipróbálhatta az e-rollereket

Szombaton startol a várva várt Bird elektromos rollerhálózat Békéscsabán. A Bird helyi csapata még egy utolsó, nagyszabású nyílt napra várta az érdeklődőket pénteken a Szent István téren, ahol bárki díjmentesen kipróbálhatta a kétkerekűeket, ráadásul a hangulat fokozása érdekében a szervezők még live dj szettel is készültek.

Gyemendi Réka [email protected]

Fotó: Für Henrik

E-rollerek népesítették be Békéscsaba főterét pénteken, ahol egész nap várta az érdeklődőket a Bird Magyarország helyi csapata. A látogatók az indulás előtt egy nappal még ingyenesen pattanhattak fel a kétkerekű járművekre, sőt, azok, akik elsők között csatlakoztak, a kedvezményes regisztráció lehetőségéről is tájékoztatást kaptak.

A nagyszabású nyílt nap a Bird kéthetes edukációs sorozatának a zárása volt. Für Henrik regionális menedzser elmondta, nagy örömükre szolgált, hogy már a kezdéskor sok olyan fiatallal találkoztak, akik a múlt heti edukációban is részt vettek, az indulásra várva pedig a Főtérre is kilátogattak.

Ismertette, a rollerek bérlése a Bird alkalmazás letöltésével kezdődik, amely egyaránt elérhető a Google Play és App Store áruházakban. Ezután, egy gyors regisztrációt követően az alkalmazás megismerteti a használóval a biztonságos használat lépéseit, ezek elfogadása után tudjuk elkezdeni a rollerek használatát.

Elhangzott, a rollerek feloldási díja egységesen 250 Forint, használatuk pedig percenként 60 Forintba kerül, ezen összegekért a város egész területén elérhető a szolgáltatás.

Amikor a bérlést megkezdjük, a rollerek tetején található QR-kódot kell a telefon hátlapi kamerájával beolvasni, ezzel feloldjuk az eszközt, megkezdődik az utunk. Fontos, hogy az alkalmazáshoz folyamatos mobilinternet elérés szükséges fogalmazott. 

Ahogy a korábban megosztott oktatóvideóból is kiderül, fontos, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzük a fékek erősségét és a rollerek állapotát. A Bird Magyarország azt kéri, ha bármilyen hibát tapasztalunk, mindenképpen jelezzük az alkalmazáson belül, erre az üzemeltető azonnal reagálni fog. A hibás rollert helyezzük vissza, utunkat egy másik eszközzel folytassuk.

A gyalogosokra, a közlekedés többi résztvevőjére kiemelten figyelni kell, a forgalmas csomópontokon lassan, óvatosan szabad csak közlekedni. Ahogy az edukációs napokon is elmondtuk, a gyalogátkelőhelyeken szabályosan toljuk át a rollereket. Ahol van kerékpárút, azon közlekedjünk, járdán, úttesten jobbratartási kötelezettség mellett, fokozott óvatossággal haladjunk fogalmazott a szolgáltató.

Utunkat érdemes az alkalmazás szerint megtervezni, hiszen csak a 70 parkolópont egyikén tudjuk majd lezárni a rollereket és befejezni az eszköz bérlését. 

Amikor megérkeztünk egy ilyen parkolópontra, a Bird alkalmazás kérni fogja, hogy a rollereket a kijelölt felfestésen, egy vonalban, szabályosan parkoltassuk. Ezután az alkalmazásban egy gombnyomással befejezhetjük utunkat, ekkor levonják az összeget is.

Für Henrik elmondta, fontos tudni, hogy a szolgáltató a flotta összes rollerét a nap 24 órájában monitorozza, bérlésünket, útvonalunkat folyamatosan nyomon követheti. A rendezett városkép megtartása érdekében az alkalmazás kéri, hogy a bérlés végéről, a roller elhelyezéséről egy fotót készítsünk, ezzel igazoljuk, hogy a rollert szabályosan parkoltattuk. 

A Bird elektromos rollerszolgáltatás április 29-én szombaton 10 órakor indul Békéscsabán a Szent István téren, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában