Hirdetés

2022.09.22. 08:20

Ismét kitárja kapuit a Mezőkovácsházi Fénycső-feldolgozó üzem

Izgalmas programmal ünnepli meg az Electro-Coord Magyarország a 2022-es ENSZ Üveg Évét. Szeptember 26-27-én idén újra kitárja kapuit az egyetlen hazai lámpahulladék újrahasznosító üzem. A Mezőkovácsházi Fénycső-feldolgozó Üzem nyílt napjai lehetőséget kínálnak arra, hogy minél több látogató ismerje meg testközelből a világítástechnikai termékek teljes körforgásának folyamatát.

A nyílt napok célja, hogy a régió lakossága a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát és lehetőségeit jobban megismerhesse az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. tevékenységén keresztül, ezért a környező iskolák tanulóinak és pedagógus kísérőiknek látogatását várják a szervezők.

A helyszínen a 30 fős turnusokban zajló, közel egy órás program három részből fog állni:

  1. Interaktív előadás, ahol a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, valamint a veszélyes hulladékok-, így a lámpahulladékok begyűjtéséről       és újrahasznosításáról is szót ejtünk
  2. Teljes körű üzemlátogatás, körbevezetés
  3. Játékos vetélkedő, ajándékozás
 

A Nyílt napok dátuma: 2022. szeptember 26-27. (hétfő-kedd), reggel 9:00 órától délután 16:00 óráig.

A programra jelentkezni az [email protected] címen vagy a (30) 222 2223 telefonszámon lehet.

Páratlan nemzetközi üvegszakmai összefogás eredményeként lett 2022 az Üveg Nemzetközi Éve. Az idei programsorozat interdiszciplináris módon kíván rávilágítani az üveg anyagának évezredes történeti múltjára, jelenére és jövőjére a tudomány és a művészetek legkiemelkedőbb értékeinek és alkotóinak bemutatása által.

A kampány részeként a nyílt napokon bemutatják a körforgásos gazdaság megvalósulását a magyar világítástechnikában, különös tekintettel a feldolgozott lámpahulladékból visszanyert jelentős mennyiségű üveg másodlagos nyersanyagra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában