Hirdetés

2022.06.30. 12:52

Ez kell egy minőségi masszázshoz – nélkülözhetetlen eszközök

Volt már része olyan élményben, hogy elment egy kellemesnek ígérkező masszázsra, de végül nem azt kapta, amit várt? Sajnos legtöbben tapasztaltunk már ilyet, a masszázs nem mindig olyan, ahogy azt várnánk. Gondolhatnánk, hogy a szakember hozzáértésén múlik a dolog, és ez nagyrészt igaz is, de sokszor a részletekben van a probléma. A megfelelő kiegészítők ugyanis legalább annyira fontosak a vendég kényelme szempontjából, mint a hozzáértés a probléma megoldásában.

/Fotó: Prostock-studio / Shutterstock.com/

Miért szeretjük a masszázst?

A legtöbb ember két okból jár masszázsra:
   • mert kikapcsol: kellemes érzés, ami, ha jól csinálják, segít igazán ellazulni, relaxálni egy kicsités megfeledkezni a problémákról. Egy jó masszázs a stressz testi tüneteit is hatékonyan enyhíti az izmok lazításával.

  • mert valamilyen mozgásszervi problémánk van, amire megoldást várunk a masszázstól. Ez lehet az, hogy elfeküdtük a vállunkat, nyakunkat, de lehet a munkánkból adódó krónikus fájdalmak enyhítése is. Sokan ismerik például az úgynevezett „menedzserbetegséget”, ami a nyaki, illetve a váll körüli területeken, valamint a hát felső részén okoz krónikus fájdalmakat.

Bármelyik is legyen a konkrét ok a kettő közül, az biztos, hogy a masszázságy elfoglalásakor megkönnyebbülést várunk, és nagy csalódás lehet, ha ez nem valósul meg.

Mindenkinek más válik be

Nem könnyű olyan masszőrt találni, akinek a munkájával maradéktalanul elégedettek tudunk lenni, már csak azért sem, mert ez egy kicsit szubjektív is: mindenkinek más jön be, és más tudja igazán ellazítani.

Vannak, akinek kifejezetten jólesik, ha egy kicsit erősebben masszírozzákőket, jó alaposan kiropogtatják. Másnak ez felér a kínzással és inkább a finom, kellemes masszázst részesíti előnyben. Bár a masszőrök az alapvető mozdulatokat megtanulják, mindenki egy kicsit másképp, más erőkifejtéssel alkalmazza őket.
És akkor természetesen ott van még az is, hogy maga a masszázs sem egy tevékenységet jelöl; különböző típusai léteznek, és változó, hogy ezek közül kinek mi segít, illetve ki mit érez kellemesnek.

Forrás: Prostock-studio / Shutterstock.com

Fontosak a megfelelő eszközök

A jó masszázsnak van azonban még egy feltétele, ez pedig a megfelelő eszközök használata. Lehet bármilyen jó a masszőr, ha a masszázságy kényelmetlen, már garantált, hogy nem lesz részünk olyan jó élményben, mint amilyet szerettünk volna. Hiszen nagyon nem kellemes fél órát, vagy akár egy egész órát feküdni egy olyan ágyon, ami már az első pillanattól kezdve nem volt komfortos.

Bizonyos masszázstípusok ráadásul speciális felületeket igényelnek. Léteznek például olyan fogások, amiket masszázsszék segítségével lehet hatékonyabban végezni. Ha ez nem áll rendelkezésre, a végeredmény sem lesz ugyanaz. Masszázsszékre egyébként magának a masszőrnek is szüksége lehet, ha hosszantartóan masszíroz, illetve bizonyos mozdulatokat így tud könnyebben és megfelelő erővel végezni.

Nem mindegy, mit kenünk a bőrre

És akkor ott van még a bőr megfelelő síkosságának elérése is, enélkül ugyanis nem lehet hatékonyan, és főleg jólesően masszírozni. A paraffinolaj alapvető kellék ahhoz, hogy a vendég bőre kellőképpen csúszós legyen, de az már nem jó, ha túlságosan tocsog az olajban. A minőség kulcsfontosságú, hiszen ha silány olajakat használunk, azt valószínűleg a vendég bőre fogja bánni - aligha fog visszatérni, ha allergiás reakció lépett fel, esetleg a masszázst követő egy-két napban tapasztal kellemetlen jelenségeket a bőrén, például pattanásokat, gyulladást.

Az ilyen részletek is nagymértékben befolyásolják a masszázsra jelentkező személy élményeit, ezért nem árt rájuk odafigyelni. Vendégként olyan masszőrt igyekezzünk keresni, aki igényes arra, hogy milyen eszközökkel dolgozik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában