Korábban pedofil ügybe keveredett a szervezet

2024.02.28. 16:06

Antifa mozgalmárok balhéztak a fővárosi közgyűlésben (videó)

A Szikra Mozgalom tagjai tüntettek a közgyűlésen, majd megnémultak – írja a Magyar Nemzet. Az antifa szervezet néhány hónapja egy pedofil ügyben is érintett volt.

MW

Jámbor András antifa mozgalma, a Szikra is tiltakozott korábban a pedofilellenes törvénycsomag ellen

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Jámbor András aktivistái, az antifa Szikra Mozgalom tagjai jelentek meg a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, és olyan molinókat emeltek a magasba, amiken a fideszeseket vádolták pedofil mentegetéssel – írja a Magyar Nemzet. A Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint pont a Szikrától rendkívül álságos a megmozdulás

Korábban a baloldali pártok mellett különböző antifa szervezetek is tiltakoztak a pedofilellenes törvénycsomag megszavazása ellen
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Hetvenezer pedofil felvétel volt az antifa laptopján

Tavaly február elején az antifa több támadást is végrehajtott Budapesten. A bűncselekményekkel összefüggésben pedig házkutatást tartottak a Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalom egyik tagjánál, akinek a lakásán hetvenezer pedofil felvételt találtak.

Ezek a tartalmak egy laptopon és egyéb adathordozókon voltak, a laptop tulajdonosa a kihallgatása előtt felakasztotta magát a biatorbágyi, volt katonai bázison.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint a Szikra Mozgalom teljesen hiteltelen, és álságos az ilyen megnyilvánulás azok után, hogy egy hozzájuk köthető ember laptopján rengeteg pedofil felvételt találtak. A politikus arról is beszélt, hogy az ilyen erőszakos anarchista csoportok ártanak a demokráciának és nem helyes, hogy egy országgyűlési képviselő támogatásával működhetnek ilyen felforgató szervezetek.

A Szikra Mozgalom az utóbbi hetekben azért került a figyelem középpontjába, mert a józsefvárosi Fidesz irodájának ablakát egy bizonyos Ny. Tamás törte be, akiről Jámbor András el is ismerte, hogy erős kötődése volt a mozgalomhoz.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán is megtalálja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában