Olaszország

2023.12.03. 17:25

Giorgia Meloni: Róma számára stratégiai fontosságú a nyugat-balkáni bővítés

Olaszország számára stratégiai jelentőségű a Nyugat-Balkán európai integrációja, ezért Róma támogatja Szerbia európai uniós csatlakozását - hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök vasárnap Belgrádban.

MW

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök beszédet mond az ENSZ 28. nemzetközi éghajlatváltozási konferenciájának (COP28) kétnapos csúcstalálkozóján Dubajban 2023. december 2-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Martin Divisek

Hozzátette: Aleksandar Vucic szerb elnököt biztosította arról, 

Róma támogatja Belgrádot a csatlakozási folyamat felgyorsításában.

 Abban a korban, amikor számos válság sújtja a világot, a két ország számos területen együttműködhet, mint például az energiaügy vagy a mesterséges intelligencia fejlesztése és használata.

"Továbbra is az elsők között leszünk, amikor a bővítési folyamatról van szó.

 

 Nem is annyira bővítésről, mint inkább Európa újraegyesítéséről van szó, mert Európa nem egy klub, amely eldönti, ki lehet a tagja és ki nem. 

Amit az európai intézményeknek tenniük kell, az egy komoly és gyors folyamat, amely a teljes Európa garantált egyesüléséhez vezet" - húzta alá az olasz miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában