változásra van szükség!

2023.11.11. 14:58

Varga Judit: Brüsszel megsebezte a demokrácia és a jogállamisági legalapvetőbb elveit

Változásra van szükség Brüsszelben - írta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke szombaton a Facebook-oldalán.

MW

Forrás: Varga Judit Facebook-oldala

Fotó: Lang Gyorgy

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke a Facebook-oldalán üzent. Varga Judit úgy fogalmazott, hogy Brüsszel erőszakkal hallgattatja el azokat, akik a migrációról kimondják az igazságot.

Kiállunk lengyel barátaink mellett. Az erőltetett migráció veszélyezteti az európai emberek biztonságát

  hangsúlyozta.

Varga Judit kifejtette, hogy a bürokratikus terrorizmus szintjére lépett az Európai Parlament novemberi plenáris ülésén, amikor arról döntött, hogy négy lengyel kormánypárti európai parlamenti képviselő: Patryk Jaki, Beata Kempa, Beata Mazurek, Tomasz Piotr Poreba mentelmi jogát felfüggeszti.

A politikusokat Lengyelországban azzal vádolták meg, hogy egy választási kampányfilm közösségi médián való megosztásával gyűlölet-bűncselekményt követtek el

tette hozzá, azzal együtt, hogy ez a választási kisfilm az illegális migráció veszélyeire figyelmeztetett.

„Az Európai Parlament döntésével súlyosan megsértette a mentelmi jogi előírásokat és politikai alapon foglalt állást a kérdésben, ezzel egyértelműen megsebezve a demokrácia és a jogállamisági legalapvetőbb elveit. Brüsszelben változásra van szükség!” hangsúlyozta bejegyzésében Varga Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában