Alapjogokért Központ

2023.11.22. 17:41

Magyarország a kontinentális szuverenitásvédelem bajnoka

Az Alapjogokért Központ értékelése szerint Magyarország a kontinentális szuverenitásvédelem bajnoka.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén Zürichben

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A honlapjukon szerdán megjelent írásukban úgy fogalmaztak: Orbán Viktor Európa perifériára szorulásának gyógymódját mutatta be a tekintélyes svájci konzervatív hetilap, a Weltwoche jubileumi ünnepségén.

A világrend átalakulása idején az ismételt európai felemelkedés csak az önrendelkezés visszanyerésével lehetséges – állapították meg –, ezért a magyar recept szerint szükség van az európai hadiképesség felépítésére, a visszatérésre a nemzetállamok Európájának érdekeit szem előtt klasszikus irányításhoz, egy új konzervatív vezetői generáció kinevelésére.

A blokkosodás helyett az előnyös együttműködés keresése volna kívánatos világszerte, valamint szükséges a határok feletti uralom visszavétele, illetve a keresztyén kultúra megvédése, tették hozzá. Mint írták, a kormányfő rámutatott: 

Európa önrendelkezése azt követően gyengült meg, hogy Ronald Reagan elnöksége után „megtört a nyugati világ sikeres belső együttműködésének alapja”, a keresztény Egyesült Államok és a keresztény Európa tandemje.

Az amerikai progresszív hatalomátvétel az öreg kontinens életét is áthatja, Európa elvesztette önálló kereszténydemokrata hangját, az azt megszólaltató vezetőket a liberális mainstream végrehajtó bürokratái váltották. 

Európának le kell törnie a kezéről azt a láncot, melynek másik végén az amerikai progresszív liberálisok helytartói állnak,

hiszen így ismét szuverén szereplővé válhat, jegyezték meg. 

Ezt létfontosságúvá teszi az, hogy a tengerentúli baloldal ténykedése az Egyesült Államok gyengüléséhez vezetett, a süllyedő hajó gályarabjainak sorsa pedig a végtelen alámerülés

 – írta cikkében az Alapjogokért Központ.
Az Európai Unió jelenleg ennek a folyamatnak a részese, ezért van szükség arra, hogy a saját érdekeit követve elinduljon a felszín irányába, és olyan vezetőket válasszon, akik érzékelik a veszélyt, illetve rendelkeznek az annak elhárításához kellő képességekkel és akarattal, olvasható az írásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában