Dacos koncepció

2023.11.03. 08:33

Hatalmas káoszt okozhat Budapesten, ha az idei télen nagy hó lepi el a belvárost

A mentők mellett a hókotrók munkáját is megnehezítheti a Nagykörútra is kiterjesztett, pollerekkel elválasztott védett kerékpársáv.

MW

Kerékpárosok közlekednek az Üllõi úton, a mûanyag oszlopokkal védett kerékpársávon

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

Hatalmas káoszt okozhat Budapesten, ha az elmúlt évekkel ellentétben az idei télen nagy hó lepi el a belvárost – jelentették ki a Mandinernek nyilatkozó, városvezetési ügyekben jártasnak számító források.

Bár a Fővárosi Önkormányzat stábja két hónappal az Országos Mentőszolgálat szakmai kritikája után talált egy videót, amin az látszik, hogy a mentő elfér a pollerekkel elválasztott kerékpársávban, a hókotró erre biztosan nem lesz képes.

A Fővárosi Közterület-fenntartónak vannak olyan eszközei, amelyek alkalmasak a hagyományos kerékpársávok takarítására, ám a védett sáv ennél jóval szélesebb, a poller miatt viszont a nagyobb gépjárművek számára szinte használhatatlanok.

A budapestieket harmadszor kérdezték meg, hogy az állítólag csődközelben lévő főváros mire költhetne el egymilliárd forintot, ám az érdektelenség látványos, mindössze 25 500-an mondták el a véleményüket.

Ráadásul a Nagykörút kerékpársávja nem is nyerte meg a saját kategóriáját, ám második helyezettként is megvalósulhat Karácsony Gergely döntése értelmében.

A Budapesti Közlekedési Központ bejelentése alapján november 2-ától indul a Nyugati téren és a Jászai Mari téren a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása. A Margit híd és a Nyugati tér közötti szakaszon a Nyugati tér irányába pollerekkel védett kerékpársávot, más szakaszokon a buszok és a biciklizők közlekedését segítő közös sávokat alakítanak ki.

A teljes kivitelezés várhatóan három hét alatt készül el, a munkakezdést és a befejezés időpontját azonban az időjárási körülmények is befolyásolhatják.

A teljes cikket a Mandineren olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában