Erőszakos tüntetők

2023.11.24. 13:39

Dulakodtak a rendőrökkel a baloldali aktivisták, több gyanúsítottja is van a nyomozásnak

Emlékezetes, május 3-án az Egységes Diákfront vezetésével engedély nélküli demonstráció zajlott Budapesten, a Karmelita kolostornál, amelyen rendőrökre támadtak az erőszakos tüntetők.

MW

Hadházy Ákos 2023. április 24-én próbálja megbontani a budapesti miniszterelnökség előtti ideiglenes kerítést

Forrás: AFP

Fotó: Huszti István

Eddig hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta A Magyar Nemzetet az ügyészség.

Ez a demonstráció tulajdonképpen része volt annak a tüntetés-sorozatnak, amit a Momentum politikusai, illetve Hadházy Ákos indított el március 14-én – emlékeztet a Magyar Nemzet. 

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke
Forrás: Origo

Egyik megmozdulás sem volt erőszakmentes, de a május eleji összetűzésnél szabadultak el leginkább az indulatok: 

az arcukat maszkkal takaró baloldali aktivisták  dulakodtak a rendőrökkel, rugdosták és dobálták az egyenruhásokat.

A budai Várba feljutott néhány száz főt számláló demonstráción ellenzéki parlamenti képviselők is jelen voltak. Közülük Tompos Mártont a rendőrök előállították, de saját elmondása szerint éjjel egy óra után kiengedték a Gyorskocsi utcai fogdából. Ellene végül hivatalos személy elleni erőszak miatt nem indult eljárás.

Az ügyészségi vizsgálat mellett a tüntetéssel összefügésben rendőrségi nyomozás is zajlik:

a résztvevők közül a budapesti nyomozók több embert is azonosítottak, közülük hármat már napokkal a történtek után kihallgattak gyanúsítottként az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség megalapozott gyanúja miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában