Új jövőstratégia

2023.11.18. 20:10

Brüsszeli helyett magyar Európa-terv kell

Egy új Európa-korszak megalapozásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán, és az európai jobboldal legsikeresebb politikai közösségének nemzetstratégiáját ajánlotta a brüsszeli döntéshozók és vezetők figyelmébe – írta az Alapjogokért Központ szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke, mielőtt beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint írták, a magyar nemzetstratégia öt pillérre támaszkodik: a zöld átállásra zöldideológia nélkül, a nemzeti és nemzetközi békére, a munkaalapú gazdaságra, az erős és genderideológiától mentes családpolitikára, valamint a bezárkózás helyett nyugat és kelet összekötésére.

Teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, rajokban érkező befektetések, kereskedés és együttműködés a világ minden országával, valamint észszerű zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon - ez a magyar európai modell

 – idézték a miniszterelnököt. 

Orbán Viktor helyzetértékelése szerint jelenleg két modell versenyez egymással az átalakuló világrend peremén Európában: a brüsszeli és a magyar.

Előbbire nemet kell mondani, mert politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális zsákutcába vezeti az Európai Uniót. Azzal ugyanis a nemzeti szuverenitást aláásó Európai Egyesült Államokra, a családok helyett az illegális bevándorlásra, a világgazdasági versenyben történő előretörés helyett a kontinentális visszaesésre, valamint a gyermekek védelme helyett a genderideológiára kerül a hangsúly. Ezzel szemben a magyar jobboldal sikerreceptje nemcsak tagállami, hanem európai szinten is megvalósítható – olvasható a közleményben.   

Az Alapjogokért Központ kiemelte, hogy a magyar javaslat a változás elérésére fókuszál.

A zöld átállás feltétele a teremtés rendje szerinti egészséges és természetes világ tisztelete, valamint a termelés és a tárolás összehangolása. Ebbe az új világgazdasági versenybe nevezett be Magyarország, amely egy évtizeden belül a valódi zöldpolitika zászlóshajójává válhat nemzetközi szinten 

– írta az Alapjogokért Központ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában