Fejlesztés

2023.10.31. 23:09

Novembertől már időpontfoglalási lehetőség könnyíti a véradást

November 1-jétől országszerte minden véradási eseményre elérhetővé válik az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) online időpontfoglalási lehetősége, azonban a rendszer használata nem lesz kötelező és továbbra sem feltétele a véradásnak - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Azt írták: ez az újítás a véradás folyamatát tovább egyszerűsítheti és a várakozási időt is jelentősen lerövidítheti, hozzájárulva a véradási elkötelezettség növeléséhez.

Az OVSZ munkanapokon országosan 60-70 helyszínen biztosít véradási lehetőséget, amelyekre a folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében napi 1600-1800 véradót vár.

Az online időpontfoglalás bevezetése azt a célt szolgálja, hogy még kényelmesebbé váljon a véradás a segíteni szándékozóknak.

Időpontfoglalásra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor; azok a véradók, akik előzetesen regisztráltak, az adatfelvételi pultnál jelezhetik időpontjukat - közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában