Közbiztonság

2023.10.18. 14:22

Alapjogokért Központ: illegális migráció és terrorizmus kéz a kézben

Kovács Attila, a központ európai uniós kutatási igazgatója szerint világossá vált, hogy Nyugat-Európában párhuzamos társadalmak működnek, párhuzamos kultúrájú és értékrendű illegális migránsokkal, akik a szekuláris állam szabályait és értékeit nem tartják magukra nézve kötelezőnek és terrortámadások sorozatával rengetik meg az európai közbiztonságot.

MW

Kovács Attila európai uniós kutatási igazgató sajtótájékoztatón értékeli az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az Európai Unió helyzetérõl tartott reggeli beszédét az Alapjogokért Központban 2023. szeptember 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Ami az október 7-ét megelőző években biztosnak volt tekinthető a Közel-Keleten, az október 7-én semmivé vált” – mutatott rá Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója a központ mai sajtótájékoztatóján. Ekkor felbolydult a világ, és a nemzetközi politika élvonalába került a Közel-Kelet és Izrael biztonsága, a terrorizmus és az illegális migráció kezelése. Világossá vált: Nyugat-Európában párhuzamos társadalmak működnek, párhuzamos kultúrájú és értékrendű illegális migránsokkal, akik a szekuláris állam szabályait és értékeit nem tartják magukra nézve kötelezőnek és terrortámadások sorozatával rengetik meg az európai közbiztonságot. Őket támogatja Brüsszel eurómilliókkal és az ő betelepítésüket akarja ráerőltetni a tagállamokra. 

Kovács Attila beszédében kiemelte: 

Ideje megkongatni a vészharangot és felhívni a figyelmét a brüsszeli elitnek arra, hogy az illegális migráció és az Európában elkövetett terrortámadások mögött egyértelmű összefüggés van.

Brüsszel, a Soros György-féle Nyílt Társadalom-hálózat és „civiljei”, egyes nyugati vezetők szerint Európa jövője a multikulti „világfaluban” van, melyhez az út migránsok befogadásán, saját nemzeti identitásunk és történelmünk megtagadásán, minden másság tolerálásán keresztül vezet – tette hozzá.  

Brüsszel kettős mércéjét mi sem szemlélteti jobban, mint hogy az elmúlt két évben 410 millió eurót, vagyis több mint 158 milliárd forintot juttatott a Ciszjordániában élő palesztinoknak, a Palesztin Hatóságnak, a Gázai Iszlám Egyetem csaknem 680 millió forintnyi támogatást kapott, miközben a Magyarországnak járó fejlesztési és helyreállítási összegeket továbbra sem fizeti ki.

Ma az európai baloldal terrorpárti, hiszen az, aki a migrációt támogatja, az a terrorizmus csíráját veti el a jövőre nézve

– hangsúlyozta az igazgató. Európa nagyvárosaiban terror- és muszlimpárti tüntetések vannak, ahol Izrael megszüntetését követelik. Maga az Európai Unió intézményeiben is Izraelt elítélő, a palesztinokat támogató, áttételesen pedig a terrorizmust támogató hangok vannak. Ennek bizonyítéka, hogy a jelenlegi európai parlamenti ciklusban több mint hatezer olyan felszólalás volt, ahol Izraelről beszéltek. A hatezer felszólalásból 80 százalék negatív kontextusban, elmarasztaló és megbüntetendő módon említette Izraelt. Ma ez a 80 százalék az, ami dominálja az Európai Parlamentet, a szélsőbaloldaltól kezdve a liberális oldalig. Ugyanez az arány az Európai Bizottságban eurómilliókban mérhető, hiszen a Hamász leányvállalatai, civil szervezeteknek álcázott katonai szervezetek kapnak milliókat, mindezt az uniós polgárok zsebeiből. Brüsszelben változásra van szükség. Brüsszel nemhogy a pénzügyi kihívásokat, a Covidot vagy az illegális migrációt, de még a terrorizmust sem tudja megfelelően kezelni. Ennek a változásnak az időpontja 2024. június.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában