Kétes vakáció

2023.08.16. 20:21

Újabb botrány bontakozott ki Ursula von der Leyen körül

Uniós politikusok részéről is erős reakciók érkeztek az Európai Bizottság (EB) elnökeének és férjének nyaralására vonatkozóan. A politikus és házastársa a Kréta szigetén töltött el három napot Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök vendégségében – számolt be róla a Magyar Nemzet.

MW

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnök 2021. június 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Louisa Gouliamaki

Szállásukat is a kormányfő biztosította saját, Hanía városától nem messze, Akrotiriben található villájában. Miközben Von der Leyenék nyaralása véget ért, nőttek azok az aggodalmak, melyek szerint a görögországi kiruccanás hatással lehet Brüsszel Athénnal fennálló kapcsolataira.

Sophie in ’t Veld európai parlamenti (EP) képviselő arra mutatott rá, a bizottság feltűnően hallgat a korábban napirendre került görögországi ügyekről.

Az elmúlt időszakban Athén számos botrányba belekeveredett. Többek közt a bevándorlók illegális kitoloncolással és a mai napig nagy a csend a görög partoknál június 14-én elsüllyedt, migránsokat szállító hajó ügyében is.

Sophie in ’t Veld aggasztónak nevezte, hogy az Athént érintő kérdésekben nem nyilatkozik az Európai Bizottság, a holland politikus felelősségre vonást sürgetett és ígéretet tett arra, hogy levelet ír a testületnek, továbbá parlamenti vitát is kezdeményezni fog.

Ő a végrehajtó hatóság és nyaral az egyik vezető villájában, veszélyeztetve függetlenségét és hitelességét

– vélekedett Ursula von der Leyen nyaralásáról.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában