Kampányfinanszírozás

2023.08.04. 16:18

A főpolgármester még mindig kitart a mikroadományos magyarázat mellett (videó)

Karácsony Gergely szerint nincs miért magyarázkodnia Perjés Gábornak, aki 19 részletben 506 millió forintnak megfelelő összeget fizetett be jórészt euróban a 99 Mozgalom számlájára – írja a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Több mint egy hónapja tart a budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely mozgalmához köthető pénzügyi botrány. A NAV időközben költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást.

Mint ismeretes, 506 millió forint adományt gyűjtött össze a 99 Mozgalom, ami Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát szolgálta ki, ezek az adományok pedig többségében euróban érkeztek. A mozgalom pénzügyeit Perjés Gábor párbeszédes politikus kezelte, aki 19 részletben fizette be az érkező összegeket az egyesület bankszámlájára.

Karácsony Gergely a Mediaworks kérdésére azt mondta: 

továbbra is fenntartja azt az állítását, hogy mikroadományokból gyűlt össze az 506 millió forint, azonban az adományozás anonim volt, így azt nem tudja megmondani, kik támogatták.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában