Fő az egészség!

2023.07.13. 21:06

Fesztiválokon is jelen vannak a kórházi főigazgatóság szűrőbuszai

Fesztiválokon, így az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) is jelen vannak az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) egészségügyi szűrőbuszai, amelyekben a szakemberek ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsokkal segítik a fiatalokat.

MW

Vizsgálatra várakoznak egy szűrőbusznál a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) "Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" programjáról tartott sajtótájékoztató helyszínén Csökölyön 2022. május 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Az OKFŐ csütörtökön azt közölte az MTI-vel: a mobil szűrőállomás prevenciós programokat és szűrővizsgálatokat kínál a Sukorón megrendezett EFOTT látogatóinak, amihez a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központja nyújt szakmai támogatást.

A főigazgatóság kiemelte: elkötelezett abban, hogy a legkülönfélébb rendezvényeken, az ország számos pontján növelje az érdeklődők egészségtudatosságát és támogassa őket a betegségmegelőzésben.

Az EFOTT szervezőinek felkérésére a fesztiválozókat ingyenes egészségügyi állapotfelméréssel, diabétesz- és komplex kardiovaszkuláris rizikóbecsléssel, továbbá szájüregi szűréssel várja a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet által üzemeltetett szűrőbusz.

A Semmelweis Egyetem munkatársai a többi között testösszetétel-, vércukorszint- és koleszterinszint-mérést végeznek, a látogatók emellett dietetikai és életmóddal kapcsolatos kérdésekben is kereshetik a szakembereket. A helyszíni vizsgálatokon túl az érdeklődőket prevenciós egészségjátékokkal várják.

A "Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" elnevezésű, 2018-ban elindított programot 2023. április 1-jétől az OKFŐ folytatja, egyúttal újratervezte annak működését. A szűrőbuszok nyújtotta vizsgálatokat azóta csaknem 30 településen összesen ezernégyszázan vették igénybe, az év végéig pedig várhatóan további 150 településre látogathatnak el.

A fiatalok a budapesti Sziget Fesztiválon is megtalálhatják majd az OKFŐ mobil szűrőállomásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában