Franciaország

2023.01.11. 09:02

Fegyveres támadó megsebesített több embert egy párizsi pályaudvaron

Könnyebben megsebesített több embert, egyet pedig súlyosan egy késes támadó szerdán reggel a párizsi Gare du Nord vasúti pályaudvaron, a hatóságok közlése szerint az illetőt ártalmatlanná tették, súlyosan megsebesítették.

A támadás helyszínét biztosító rendőrök a párizsi Északi pályaudvaron, a Gare du Nord-on 2023. január 11-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christophe Petit Tesson

Az eset háromnegyed hétkor történt a nagyon forgalmas belföldi és nemzetközi pályaudvaron. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi volt a támadó férfi indítéka. Az első közlések szerint saját késével tették ártalmatlanná, de később hozzátették, hogy lőfegyverrel többször eltalálta őt egy szolgálaton kívüli rendőr, így a támadó súlyosan megsebesült, kórházba kellett szállítani. Szintén későbbi közlés szerint az egyik megtámadott sebesülése is súlyosabb az először könnyűnek minősítettnél. A helyszín környékét egy időre lezárta a rendőrség, de a vonatforgalom zavartalan maradt – adta hírül az MTI.

A BFM tévé értesülése szerint a támadó hat embert sebesített meg. Ezt később a rendőrség is megerősítette.

Rendőrautók a párizsi Északi pályaudvar, a Gare du Nord előtt 2023. január 11-én a támadás után
Fotó: Michel Euler / Forrás: MTI/AP

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren köszönetet mondott a rendfenntartóknak „gyors és bátor” intézkedésükért. Darmanin később közölte, hogy 

a támadó fegyvere „nem kés volt”, hanem egy valószínűleg „házilag készített fegyver”. 

Hozzátette, hogy a nyomozás eddigi eredménye alapján a támadó tette közben nem mondott semmit, és egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy követne bármilyen szélsőséges ideológiát.

DARMANIN, Gérald
Gérald Darmanin francia belügyminiszter (j2) a párizsi Északi pályaudvarra, a Gare du Nord-ra érkezik 2023. január 11-én
Fotós: Christophe Petit Tesson / Forrás: MTI/EPA

A legsúlyosabb állapotú áldozatot 15 késszúrás érte a francia média értesülései szerint, a férfira az elkövető az állomás előtt vetette rá magát. 

A támadó ezután ment be az állomás épületébe, ahol további civilekre, valamint egy határőrre támadt, utóbbit csak könnyebben tudta megsebesíteni, mert megvédte őt a golyóálló mellénye. Más nem sebesült meg a támadásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában